illy Espresso Arabica Selectie Guatemala 250g
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
Tamelijk sterk
Kleine
Ons bereidingsadvies
Korte beschrijving
- Espresso Guatemala wordt gemaakt van hoge kwaliteit Arabica bonen
- Het is intens met een complexe smaak, tonen van chocolade, karamel, citrusvruchten en honing
- De bonen groeien in Guatemala's bergachtige gebieden op een hoogte van meer dan 2000 meter
- Een volautomatische machine of een pistonmachine is geschikt voor de bereiding
- illy is een Italiaanse koffieproducent met internationale faam
Product beschrijving
Guatemala is een espresso uit de illy Espresso Selection. Voor de productie worden alleen Arabica's uit Guatemala gebruikt. De koffie wordt daar verbouwd in ongerepte berggebieden op een hoogte van meer dan 2000 meter. Hoewel deze hoogten koel zijn, worden ze getemperd door warme winden uit het naburige Mexico. Dit resulteert in een klimaat dat perfect is voor het verbouwen van koffie. De smaak van deze espresso is zeer complex, met kenmerkende tonen van karamel en accenten van chocolade, honing en citrusvruchten. Hij valt op door zijn uitgesproken zoetheid en rijke smaakboeket, die nog worden versterkt door het speciale brandprofiel van illy. Hierdoor kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen en is deze espresso zo vol van smaak. Deze bonen worden door illy in Italië gebrand en het resultaat is op typisch Italiaanse wijze vol en intens. Ze kunnen worden bereid met een pistonmachine of volautomaat. illy werd opgericht in 1933 en is nu een wereldwijde koffieproducent.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.