Heilandt Halfsterk
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Karamel
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Sterke blend van geselecteerde Arabica-bonen met een verlaagd cafeïnegehalte (50%)
- Donkere espressobranding met een intense smaak, lage zuurgraad en fruitige, nootachtige tonen van bloedsinaasappel, karamel en geroosterde amandelen
- Rechtstreeks verhandelde bonen van de Mundo Novo-, Caturra-, Bourbon- en Typica-variëteiten uit Mexico.
- t Mundo Novo, Caturra, Bourbon en Typica variëteiten uit Mexico
- Wij adviseren bereiding als café crème en espresso - in een espresso voor koffiezetapparaat, percolator of per piston
- Van de Heilandt branderij in Keulen - kwaliteit en fair trade voor optimaal genot
Product beschrijving
Voor de Heilandt Halbstark blend komt alleen het beste samen om van deze sterke blend je nieuwe favoriete koffie te maken. De variëteit heeft een lager cafeïnegehalte dankzij de gedeeltelijk cafeïnevrije bonen (suikerrietproces). De voortreffelijke Arabica-bonen geven de creatie een onvergelijkbaar karakter, dat zijn intense smaak onthult als een donkere espressomelange. Om genoeg ruimte te laten voor de complexe smaaktonen, blijft de nauwelijks waarneembare zuurgraad op de achtergrond en omlijst het profiel. Hier doen subtiele tonen denken aan fruitige bloedsinaasappel en zoete karamel, terwijl een vleugje geroosterde amandelen de smaak heerlijk afrondt. Een echte traktatie die afkomstig is van teelt op 1800 meter hoogte in de bergen van Mexico. De bonen van de Mundo Novo, Caturra, Bourbon en Typica rassen rijpen ideaal onder de warme zon in de buurt van de Äquator voordat ze worden gewassen en verwerkt in de branderij. Om thuis de volle smaak in het kopje te krijgen, raden we aan om het te bereiden als café crème en espresso – in een volautomatische machine, in een percolator of in een portafilter. Dus niets staat jouw volgende genietmoment van Heilandt in de weg. Kölner Rösterei Heilandt is niet alleen lekker, met het eigen „Direct Trade“-zegel hecht het bedrijf veel waarde aan eerlijke handel met boeren en de kwaliteit van de bonen.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.