Heilandt Crema hoog 2
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
Intensief
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Espresso van Heilandt Kaffeemanufaktur met uitzonderlijke crema
- De mengverhouding van Arabicas en Robustas is 80 op 20
- De bonen zijn afkomstig van directe handel van duurzame plantages in Mexico en Brazilië
- Smaken van pure chocolade en mout vermengen zich met walnoot en marsepein
- Heilandt onderscheidt zich van de standaarden van industriële koffie, elk kopje moet een genot zijn
Product beschrijving
Deze espresso van Heilandt Kaffeemanufaktur wordt gekenmerkt door een stevige en bijna perfecte crema. De bonen zijn afkomstig van geselecteerde plantages in Mexico en Brazilië. De samenstelling is 80% Arabica's, die uit beide landen van herkomst komen, en 20% Robusta's, die uitsluitend in Mexico worden geteeld. De bonen groeien op hoogtes tussen 1000 en 1900 meter. De espresso is intens en bevat nauwelijks zuren. Smaken van pure chocolade en mout vermengen zich met zoete marsepein en walnoot. Zo'n verscheidenheid aan smaken is het resultaat van een grote roostervaardigheid. Bij Heilandt wordt elke soort in de trommel geroosterd volgens zijn eigen eisen. Door dit zachte roosteren op maximaal 210° Celsius en een roostertijd van maximaal 18 minuten kunnen alle smaken zich perfect ontwikkelen. Een volautomatische machine wordt aanbevolen voor het bereiden van de blend, die als espresso of café crème kan worden gedronken. Een ander bijzonder kenmerk van deze variëteit is dat Heilandt de groene koffie rechtstreeks van de boeren koopt. In tegenstelling tot fairtrade koffie garandeert directe handel dat de plantage-eigenaren hun deel van de opbrengst direct ontvangen. Heilandt verschilt in veel opzichten van industriële koffie. De fabriek sluit geen compromissen als het gaat om kwaliteit en smaak. Elk kopje moet een bijzondere smaakervaring zijn.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.