Grandoro Volcán
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Nootachtig, Chocolade, Gekruid, Karamel
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
French Press
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Meerlagige creatie gemaakt van Arabica en Robusta bonen (80/20 %)
- Donkere espresso branding (Vienna Roast) met een sterke smaak en tonen van chocolade, noten, karamel en amandelen
- Bonen (Catimor, Etiozarc, Canephora) uit de Jinotaga regio in Nicaragua
- We raden aan om deze koffie te bereiden als espresso en café crema - in een espressopotje, in een piston of in een French Press
- Traditioneel geroosterd met een trommel
Product beschrijving
Grandoro Volcán uit Nicaragua is een unieke koffiemelange uit de Jinotaga regio. Deze exquise melange bestaat uit de beste Arabica en Robusta bonen, waaronder Catimor, Etiozarc en Canephora van de Nueva Guinea Heritage Farm. Maar wat Grandoro Volcán zo speciaal maakt, is dat het zelf geteeld wordt op de Finca La Pavona. De melange van Arabica en Robusta bonen wordt gekenmerkt door zijn uitzonderlijke kwaliteit en rijke smaak. Grandoro Volcán is espresso in zijn donkerste vorm en spreekt koffieliefhebbers aan die op zoek zijn naar een intense en sterke koffie-ervaring. De smaak van Grandoro Volcán wordt gekenmerkt door een harmonieuze mix van chocoladeachtige, nootachtige, karamelachtige en kruidige tonen. Deze koffie verrast de zintuigen met een vleugje amandelen en pure chocolade, terwijl tegelijkertijd een aangename kruidige noot het gehemelte streelt. We raden aan deze koffie te bereiden als espresso en café crema - in een espressopotje, in een piston of in een French Press. De Grandoro branderij gebruikt de traditionele trommelbrandmethode, waarbij de groene koffie gedurende 10-16 minuten op 160-220 graden Celsius wordt gebrand, waardoor de smaken zich zachtjes ontwikkelen.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.