Grandoro Caffé Dolcevita
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Nootachtig, Chocolade, Zoetig, Gekruid, Vanille
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
French Press
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Heerlijke creatie gemaakt van pure Arabica bonen (100%)
- Donkere espresso branding (Vienna Roast) met een licht sterke smaak en tonen van chocolade, vanille, hazelnoot en bosbes
- Caturra, Red Catuaí, Catimor en Starmaya uit de Jinotaga regio in Nicaragua
- We raden aan om deze koffie te bereiden als espresso en cappuccino - in een espressopotje, in een piston of in een French Press
- Traditioneel gebrand in een trommel
Product beschrijving
Grandoro Caffé Dolcevita is een uitgelezen koffiecreatie die zijn oorsprong vindt in Nicaragua, om precies te zijn in Jinotaga. Deze koffie wordt gemaakt van fijne Arabica bonen die zorgvuldig worden verbouwd op de plantages van Finca El Golfo. Deze plantage staat bekend om haar uitstekende reputatie op het gebied van de productie van koffiespecialiteiten. Grandoro Caffé Dolcevita wordt gemaakt van verschillende soorten Arabica, waaronder Caturra, Red Catuaí, Starmaya en Catimor. Deze zorgvuldig geselecteerde bonen worden verbouwd op een hoogte van 1250 meter, wat ideale omstandigheden creëert voor de groei en ontwikkeling van een uniek koffieprofiel. Bij het proeven van Grandoro Caffé Dolcevita worden in eerste instantie chocoladeachtige tonen waargenomen, die zich zachtjes mengen met nootachtige nuances. Een vleugje vanille geeft deze koffie een aangename zoetheid, terwijl subtiele kruidige noten de smaak een zekere kruidigheid geven. We raden aan deze koffie te bereiden als espresso en cappuccino - in een espressopotje, in een piston of in een French Press. De Grandoro branderij gebruikt de traditionele trommelbrandmethode, waarbij de groene koffie 10-16 minuten wordt gebrand op 160-220 graden Celsius, waardoor de smaken zich zachtjes ontwikkelen.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.