Firstcrack Guatemala Santa Katharina 250g
€13,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,39
|
€55,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
2 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
1 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Mild
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Fruitig, Zoetig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Filterkoffie
French Press
Korte beschrijving
- Single Estate specialiteitskoffie uit Guatemala (100% washed Geisha)
- Mild en laag in zuurgraad, met subtiele tonen van amandeltaart, rijpe abrikoos en nougat
- De groene koffie is afkomstig van de door een familie gerunde Katharina Pacaya boerderij in het Petén departement
- Ideaal voor filterbereidingen zoals Pour Over en French Press
- Firstcrack heeft een holistische kijk op koffie en belichaamt een sociaal en ecologisch verantwoorde koffiecultuur waar je van kunt genieten
Product beschrijving
Guatemala Santa Katharina is een hoogwaardige Single Estate filterkoffie met gewassen Geisha Arabica's van de Katharina Pacaya boerderij in het Petén departement. De 3e generatie koffieboerderij ligt ongeveer 47 kilometer van Guatemala City en ligt in het zicht van de actieve Pacaya vulkaan. De berghellingen, die zijn ontstaan door vulkanische activiteit, vormen een geweldige basis voor het verbouwen van koffie. De combinatie van voedselrijke grond, die voortdurend wordt bemest door nieuwe vulkanische as, overvloedige regen, eeuwige lente en veel zonlicht dat door de schaduwrijke bomen wordt gefilterd, biedt de perfecte groeiomstandigheden voor eersteklas koffiesoorten zoals de topvariëteit Geisha die hier wordt gebruikt. Firstcrack Roasters betrekt de bonen rechtstreeks, zonder tussenpersonen, en kiest voor een lichtgekleurd New England brandprofiel dat de delicate nuances van de Geisha niet overschaduwt. Bij het eerste brouwen zijn fijne tonen van amandelen en lichtgekleurd steenfruit waarneembaar.
Bij nader inzien worden tonen van zoete abrikozen waarneembaar, die worden afgerond door romige nougat in de afdronk. Ondanks dat de Firstcrack Guatemala Santa Katharina licht geroosterd is, is hij verrassend mild en heeft hij een lage zuurgraad. Hij kan het beste met de hand of met een French Press worden gebrouwen. De verpakking bevat 250 gram, die in een smaakveilige verpakking zitten. In de Firstcrack branderij in Berlijn komen ambachtelijk koffie maken en een innovatieve ontdekkingsgeest al sinds 2010 samen om unieke brandingen te creëren. De branderij hecht bijzonder veel belang aan sociale verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door bij de aankoop van groene koffie een veelvoud van de gebruikelijke Fairtrade prijzen te betalen. Met betrekking tot de hele waardeketen van koffiebonen geeft Firstcrack de voorkeur aan transparante, eerlijke en ecologische praktijken. Deze holistische benadering wordt weerspiegeld in elke slok van hun koffie - een genot voor de zintuigen en een zuiver geweten.
Bij nader inzien worden tonen van zoete abrikozen waarneembaar, die worden afgerond door romige nougat in de afdronk. Ondanks dat de Firstcrack Guatemala Santa Katharina licht geroosterd is, is hij verrassend mild en heeft hij een lage zuurgraad. Hij kan het beste met de hand of met een French Press worden gebrouwen. De verpakking bevat 250 gram, die in een smaakveilige verpakking zitten. In de Firstcrack branderij in Berlijn komen ambachtelijk koffie maken en een innovatieve ontdekkingsgeest al sinds 2010 samen om unieke brandingen te creëren. De branderij hecht bijzonder veel belang aan sociale verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door bij de aankoop van groene koffie een veelvoud van de gebruikelijke Fairtrade prijzen te betalen. Met betrekking tot de hele waardeketen van koffiebonen geeft Firstcrack de voorkeur aan transparante, eerlijke en ecologische praktijken. Deze holistische benadering wordt weerspiegeld in elke slok van hun koffie - een genot voor de zintuigen en een zuiver geweten.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.