Firstcrack Espresso No. 3 250g
€11,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,34
|
€47,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig, Karamel
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Specialiteit espressomelange met 85% arabica's en 15% robusta's
- Evenwichtig samenspel van fruit en body met tonen van appels, druiven en zoete karamel
- Washed Catimor uit Myanmar ontmoet anaeroob gefermenteerde robusta's uit India
- Medium body, branding uit Berlijn
- Firstcrack heeft een holistische kijk op koffie en belichaamt een sociaal en ecologisch verantwoorde koffiecultuur om van te genieten
Product beschrijving
Het wordt bijzonder, want Espresso No. 3 van Firstcrack Coffee Roasters in Berlijn kan bijna niet specialer zijn: de spannende melange wordt gemaakt van 85% gewassen en drooggefermenteerde Arabica's van de Catimor variëteit uit Ywa Ngan in Myanmar. De traditioneel en 100% biologisch geteelde bonen zijn daar afkomstig van de boerderij en wasplaats The Lady Coffee, waar koffieproducenten dubbel worden betaald voor hun geoogste koffie en ook voor de succesvolle verkoop aan internationale branderijen. De 15% Robusta die Espresso No. 3 compleet maakt, komt uit India van de Yellikodige Coffee Estate in Karnataka. Het bijzondere hier is de zeer uitgebreide anaerobe natural processing, die zeer zeldzaam is voor Robusta koffie en de espresso een speciale smaak geeft die doet denken aan de zoetheid van rijp fruit. De medium branding van Firstcrack brengt ook het fijn uitgebalanceerde samenspel van fruit en body naar voren, wat resulteert in een opwindend smaakprofiel met tonen van milde appels, druiven en karamel.
De zuurgraad is aanwezig maar niet overheersend en de algehele intensiteit kan worden gecategoriseerd als vrij mild. Desondanks voegt Espresso No. 3 een spannend facet toe aan alle dranken met melk of een plantaardig alternatief. Puur als espresso of bereid met een mokka-mokapot is sowieso een echte traktatie. De verpakking bevat 250g, die in een smaakveilige verpakking zitten. In de Firstcrack branderij in Berlijn komen ambachtelijk koffie maken en een innovatieve ontdekkingsgeest al sinds 2010 samen om unieke brandingen te creëren. De branderij hecht bijzonder veel belang aan sociale verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door bij de aankoop van groene koffie een veelvoud van de gebruikelijke Fairtrade prijzen te betalen. Met betrekking tot de hele waardeketen van koffiebonen geeft Firstcrack de voorkeur aan transparante, eerlijke en ecologische praktijken. Deze holistische benadering wordt weerspiegeld in elke slok van hun koffie - een genot voor de zintuigen en een zuiver geweten.
De zuurgraad is aanwezig maar niet overheersend en de algehele intensiteit kan worden gecategoriseerd als vrij mild. Desondanks voegt Espresso No. 3 een spannend facet toe aan alle dranken met melk of een plantaardig alternatief. Puur als espresso of bereid met een mokka-mokapot is sowieso een echte traktatie. De verpakking bevat 250g, die in een smaakveilige verpakking zitten. In de Firstcrack branderij in Berlijn komen ambachtelijk koffie maken en een innovatieve ontdekkingsgeest al sinds 2010 samen om unieke brandingen te creëren. De branderij hecht bijzonder veel belang aan sociale verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door bij de aankoop van groene koffie een veelvoud van de gebruikelijke Fairtrade prijzen te betalen. Met betrekking tot de hele waardeketen van koffiebonen geeft Firstcrack de voorkeur aan transparante, eerlijke en ecologische praktijken. Deze holistische benadering wordt weerspiegeld in elke slok van hun koffie - een genot voor de zintuigen en een zuiver geweten.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.