Exclusieve espresso's - proefpakket
Nummer
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Proefpakket samengesteld door onze experts voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Alle espresso's zijn voor wederverkoop exclusief verkrijgbaar bijroastmarkt voor wederverkoop
- Vijf populaire soorten van de beste branders, elk 250g: Dinzler Espresso Andiamo, Public Coffee Roasters Dark Temptation, Caffè di Monte Espresso Intenso, Caffè di Monte Pluto en Schwarzmond Pluto. Caimano Espresso Classico
- Grote verscheidenheid aan verschillende, aromatische koffies
- Uitstekend geschikt voor bereiding in volautomaten, espresso voor koffiezetapparaten of pistons
Product beschrijving
Espresso wordt beschouwd als de topklasse onder de koffiedranken. Als "zwarte solist" brengt het het smaakspectrum van de koffiebonen waarop het is gebaseerd tot de hoogste intensiteit of, als teamspeler, biedt het een gevarieerde basis voor eindeloze creaties met melk of andere melanges. Wat maakt espresso zo speciaal? En waarin verschilt het van klassieke koffie? Het verschil tussen espresso en filterkoffie begint bij het brandproces. Elke boon kan immers eindigen als espresso of klassieke koffie. Het enige verschil is dat het branden van espresso meestal iets langer duurt, bijna 20 minuten in de zachte langdurige trommelbrander, terwijl 13 minuten voldoende is voor filterbranden. De verschillende koffiesoorten kunnen dus met het blote oog worden herkend, want een langer brandproces resulteert logischerwijs in een donkerdere kleur en overigens ook in een lagere zuurgraad, nog een reden waarom espresso - naast de intensiteit van het aroma - zo populair is.
Natuurlijk speelt de bereidingswijze vervolgens een doorslaggevende rol. Espresso vereist slechts een korte zettijd (maximaal 25 seconden), maar wel een hoge druk. Filterbrandingen scoren punten met een langere contacttijd tussen heet water en gemalen koffie en tegelijkertijd een aanzienlijke verdunning. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer zogenaamde "sweet spot" brandingen, d.w.z. koffiesoorten die zowel als espresso als filterkoffie kunnen worden bereid, waardoor de grenzen vervagen. Je beseft al snel dat niet alle espresso hetzelfde is en dat er veel potentieel zit in deze kleine krachtpatser. In dit pakket wordt een selectie van de meest exclusieve espresso's gepresenteerd. Alle espresso's behoren tot het topsegment en zullen zelfs de meest veeleisende smaakpapillen van ervaren espressodrinkers strelen. Puur, als Doppio of als basis voor creaties met melkschuim - dit pakket biedt een spannende variëteit op het hoogste niveau. Alle vijf inbegrepen espressobrandingen worden geleverd in gemakkelijk te proeven proefeenheden van 250 g en als hele bonen, zodat de smaak tot het einde bewaard blijft en zich pas volledig kan ontvouwen in de afgewerkte espresso.
#1 Dinzler Espresso Andiamo: De Andiamo espresso van Dinzler belooft wat zijn naam belooft. "Andiamo" (Italiaans voor "Laten we gaan!") geeft de vermoeide geest een oppepper en schittert met een uitgebalanceerde 50/50 Arabica Robusta selectie van fijne hooglandbonen uit Brazilië, Guatemala, Costa Rica en India, waar ze worden geteeld op een hoogte tussen 1200 en 1650 meter en nat worden verwerkt na de oogst. De daaropvolgende espressoroosting ter plaatse in Dinzler is zeer evenwichtig en zorgt voor een lage zuurgraad. De intensiteit is aangenaam in balans. De smaak onthult tonen van fijne, bittere cacao en marsepein. Er zijn ook subtiele hints van karamel in de secundaire smaak. De bonen zijn geschikt voor alle espressobereidingen in een piston of volautomaat en vormen een uitstekende basis voor creaties met melkschuim. De koffiebranderij Dinzler uit Beieren is een familiebedrijf dat milieubescherming en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en daarom helemaal geen aluminium gebruikt voor zijn koffieverpakkingen. Hier op Roastmarket is de Andiamo espresso verkrijgbaar in 250g en 1kg hele bonen, naast een brede selectie van andere koffiesamenstellingen en accessoires van hoge kwaliteit.
#2 Public Coffee Roasters Dark Temptation: De Dark Temptation van Public Coffee Roasters is een exclusieve roastmarketblend, samengesteld uit 70 procent Arabica en 30 procent robusta bonen van de Catuai, Caturra en Robusta variëteiten. De plantages bevinden zich in Honduras, Brazilië en India. De espresso is zeer intens en sterk. Hij bevat weinig zuur. Smaken van pure chocolade, nougat en marsepein overheersen. De bonen worden gewassen en vervolgens traditioneel donker gebrand. Er wordt veel belang gehecht aan vers, zacht en individueel roosteren. Deze variëteit is geschikt voor bereiding in een volautomaat, pistonmachine of fornuis, als espresso, Americano of melkdrank. De koffie wordt geproduceerd in Duitsland. Public Coffee Roasters is altijd op zoek naar speciale koffiesoorten met een sterk karakter. Ze betrekken de bonen van verschillende kleine importeurs, die op hun beurt in direct contact staan met kleine boerderijen in de landen van herkomst.
Het doel van het bedrijf is om te werken in directe handel met de boerderijen en om rechtstreeks te importeren. #3 Caffè di Monte Espresso Intenso: De Espresso Intenso van Caffè di Monte bestaat uit 100% geselecteerde hoogland Arabica bonen van de hoogste kwaliteit. De ruwe bonen worden geteeld in Midden- en Zuid-Amerika en in India op een hoogte van 1000 tot 1600 meter. Caffè di Monte Espresso Intenso is daarom een echte en pure hooglandkoffie. De koffieplanten groeien in de hooglanden onder optimale klimatologische omstandigheden, zodat de Arabica bonen een volle en gevarieerde smaak ontwikkelen met een licht zuurtje. Espresso Intenso wordt gekenmerkt door zijn donkere brandprofiel, wat zorgt voor een volle en fluweelzachte body. Bij bereiding in een volautomatische koffiemachine of in een pistonmachine ontvouwt Caffè di Monte Espresso Intenso zijn fruitige en nootachtige smaken optimaal. De fluweelzachte bijsmaak van de fijnste chocolade komt ook goed tot zijn recht.
De uitstekende stevige crema van de Espresso Intenso is ook indrukwekkend. #4Schwarzmond Pluto: De intense Pluto espressobranding maakt indruk met zijn volle body, intense crema en lage zuurgraad. Deze creatie is een fairtrade Arabica koffie. De hoogland Arabica bonen worden verbouwd onder de beste klimatologische omstandigheden in Brazilië, India en Latijns-Amerika. Het complexe smaakprofiel van deze volle espressobranding wordt perfect afgerond door chocolade- en notenaroma's. Schwarzmond's Pluto smaakt niet alleen heerlijk als espresso. Het is ook een ideale basis voor heerlijke gemengde melkdranken zoals cappuccino of latte macchiato. Pluto is ideaal voor bereiding in een percolator, pistonmachine of volautomaat. De hoogste kwaliteit is bijzonder belangrijk voor Schwarzmond. Daarom worden de koffiebonen met de hand geoogst en gebrand en alleen in kleine hoeveelheden. Met behulp van speciale zakken van kraftpapier blijven de unieke smaken van de premium koffie zelfs na opening behouden.
Wij geloven: Pluto staat voor koffiegenot dat de wereld te boven gaat! #5 Caffè Caimano Espresso Classico: Caffè Caimano 's Espresso Classico wordt gemaakt van een melange van hoogwaardige Arabica- en Robustabonen en is het meest geschikt voor de bereiding van een volle espresso in Italiaanse stijl in een piston of volautomatische koffiemachine. De bonen worden afzonderlijk gebrand om elke soort de best mogelijke individuele branding te geven. Het indrukwekkende resultaat met een sterke body smaakt heerlijk chocoladeachtig en wordt perfect aangevuld met nootachtige tonen.
Dankzij de intensiteit en uitgesproken romigheid is de Espresso Classico ook ideaal als cappuccino. De Espresso Classico is ook verkrijgbaar als 1 kg in de winkel van roastmarket.(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarketbehoudt zich het recht voor om individuele koffiesoorten zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijkwaardige of betere kwaliteit, indien de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.