ETTLI bio espresso
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Nootachtig
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Hoogwaardige biologische espresso van ETTLI gemaakt van 70% Arabica's en 30% Robusta's
- De sterke espresso smaakt nootachtig met smaken van pure chocolade, walnoot en zoethout
- De bonen zijn afkomstig van gecertificeerde biologische plantages Kan worden bereid
- met een koffiezetapparaat op een fornuis of een portafiltermachine
- nnchen, volautomatische machine of een pistonmachine kan worden gebruikt om de melange te bereiden
- ETTLI werd herhaaldelijk uitgeroepen tot "beste branderij van Duitsland" door Focus Money in 2019 en 2020
Product beschrijving
ETTLI's biologische espresso wordt gemaakt van 70 procent milde Arabicas en 30 procent sterke Robustas. De bonen worden onder gecontroleerde biologische omstandigheden verbouwd op plantages die werken volgens ecologische principes. De espresso heeft een zeer complexe smaak en laat een aangenaam olieachtig mondgevoel achter. De koffie is sterk en bevat nauwelijks zuren. Nootachtige tonen staan op de voorgrond, vermengd met fijne smaken van pure chocolade en nuances van walnoot en zoethout. Deze aromatische variëteit is niet alleen te danken aan de selectie en melange van bonen, maar heeft ook veel te maken met de juiste branding. Bij ETTLI wordt de groene koffie langzaam en zorgvuldig gebrand. Elke melange heeft zijn eigen brandprofiel, dat is afgestemd op de eisen van de betreffende boonsoorten. Zoals gebruikelijk voor een traditionele espresso, gebruikt ETTLI ook voor zijn bio espresso een donkere branding. De geraffineerde bonen worden vervolgens verpakt in een ventielzakje, waardoor de smaken behouden blijven. Om thuis het best mogelijke smaakresultaat te bereiken, kun je een kookpot, pistonmachine of volautomatische machine gebruiken. ETTLI is een Duits bedrijf dat vernoemd is naar zijn locatie in Ettlingen. Daar ontwikkelt het bedrijf producten om van te genieten, zoals thee, koffie en specerijen.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.