Espresso zonder cafeïne - proefpakket 750g
€26,49
Bespaar 6%
€28,47
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,25
|
€35,32 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket: Voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie uitstekende espresso's zonder cafeïne: Caffè Caimano Espresso Decaffeinato, Dinzler Espresso Decaf Cafeïnevrij en Andraschko Night Express Espresso Blend Cafeïnevrij
- Geweldige cafeïnevrije alternatieven met verschillende nuances en smaken
- Uitstekend geschikt voor volautomatische machines en pistons
Product beschrijving
Cafeïnevrije koffie –ook bekend als „decaf“ – heeft lang de reputatie gehad inferieur en qua smaak niet vergelijkbaar te zijn met cafeïnevrije koffie. Tijdens het meerfasige decafeïneproces gingen naast de cafeïne ook smaakvormende aromatische stoffen verloren. Tegenwoordig is de methode zo geavanceerd dat cafeïnevrije koffies vrijwel geen smaakverlies meer vertonen. Het verlangen naar cafeïnevrije koffie gaat terug tot 1903. In die tijd slaagde de Bremer koffiehandelaar Ludwig Roselius erin om cafeïne uit koffie te verwijderen. De reden voor zijn poging was de dood van zijn vader, die tijdens zijn leven veel koffie dronk, waarop Roselius een cafeïnevergiftiging vermoedde. De eerste cafeïnevrije varianten die Roselius produceerde waren echter veel giftiger, omdat het zeer giftige en kankerverwekkende benzeen werd gebruikt, dat tegenwoordig niet meer is toegestaan.
Tegenwoordig wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten decafeïnering, directe en indirecte methoden. Bij directe decafeïnering worden de ongebrande ruwe bonen opgezwollen met stoom en opgeslagen in een oplosmiddel, dat vervolgens wordt verwijderd. Het chemische middel dichloormethaan wordt hiervoor het meest gebruikt. Er bestaan echter ook natuurlijke oplosmiddelen zoals ethylacetaat, dat in fruit en groenten voorkomt. De bekendste indirecte methode is het Zwitsers waterproces. Bij dit zachte en smaakbehoudende proces worden geen oplosmiddelen gebruikt, maar het is ook complex en duur. Andere decafeïneringsmethoden zijn de CO2-methode of de tryglyceridenmethode. Welke methode er ook wordt gebruikt, volgens de richtlijnen van de EU mag koffie niet meer dan 0,1% cafeïne bevatten om „cafeïnevrij“ genoemd te worden. In Duitsland is de limiet zelfs 0,08%. Terwijl internationale onderzoeksteams op zoek zijn naar koffiesoorten met een lager cafeïnegehalte en onderzoek doen naar de productie van cafeïnevrije koffieplanten, kunnen vandaag de dag al heerlijke koffiesoorten worden gedronken zonder het stimulerende effect.
Een kleine compilatie van bijzonder smakelijke cafeïnevrije koffiesoorten vind je in dit espresso proefpakket met 250g elk van drie geselecteerde variëteiten van onze beste espresso's. Ze hebben allemaal een compromisloze smaak van cafeïne. Ze hebben allemaal een compromisloze smaak die het best tot zijn recht komt in een portafilter of volautomatische machine en zich gemakkelijk kan meten met „normale“ espresso.
#1 Caffè Caimano Espresso Decaffeinato: De nieuwe Decaf Espresso van Caffè Caimano laat zich van een bijzonder evenwichtige kant zien. De mengverhouding van Arabica en Robusta bonen is met 50/50 gelijkmatig uitgebalanceerd. Beide boonsoorten zijn gedecafeïneerd met het DSD-proces (natuurlijke oplosmiddelen) en vervolgens verfijnd met een middelsterk brandmiddel door middel van een zacht trommelproces. De smaakverhouding is evenwichtig, met een subtiel zuurtje. Een ideale espresso voor elke gelegenheid, het lekkerst in een portafilter of espresso voor koffiezetapparaat. De levering omvat 250 g of 1 kg hele bonen of, op verzoek, reeds gemalen bonen, die worden geleverd in een verpakking met een smaakventiel. Het jonge merk Caffè Caimano richt zich op een moderne herinterpretatie van aloude Italiaanse koffiewaarden en is daarmee bij de tijd.
#2 Dinzler Esppresso zonder cafeïne: Om op elk moment van de dag van de beste koffie te kunnen genieten, creëerde Dinzler deze topklasse Single Origin koffie met Arabica bonen uit Peru. De gewassen bonen werden verwerkt met een donkere espresso afwerking in de lange termijn trommelbrander en zachtjes cafeïnevrij gemaakt met behulp van een proces op waterbasis. Het resultaat is een volle en sterke espresso met zoete en milde fruitige smaken. Het beste resultaat wordt verkregen in een portafilter of met een volautomatische machine. Het smaakt ook geweldig als basis espresso voor drankjes met melk of plantaardige dranken en maakt gegarandeerd indruk op cafeïne drinkers. De levering bevat 250g hele bonen. Dinzler Kaffeerösterei uit Beieren is een familiebedrijf dat veel belang hecht aan milieubescherming en duurzaamheid en daarom geen aluminium gebruikt in zijn koffieverpakkingen. Hier op roastmarket is er naast de Espresso Decaf ook een ruime keuze aan andere koffiesamenstellingen en hoogwaardige accessoires van Dinzler.
#3 Andraschko Night Express Cafeïnevrije Espresso Blend: Voor wie ook 's nachts geen koffie kan laten staan: de Night Express van Andraschko. Een blend van geselecteerde Braziliaanse Arabica's die met behulp van het CO2-proces cafeïnevrij worden gemaakt en worden verfijnd met een medium donkere Italiaanse branding. Het resultaat is een intense espresso met een lage zuurgraad en een vleugje koekjes- en notensmaak. Hij is het meest geschikt voor bereiding in een portafilter, percolator of volautomaat en is een uitstekende cafeïnevrije basis espresso voor creaties met melkschuim. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko bestaat al sinds 1979 en werkt volgens het motto „From Crop to Cup“ wat betekent dat de Rösterei altijd op zoek is naar speciale koffieboerderijen over de hele wereld en de reis van de boon volgt, van de plantage tot het geroosterde eindproduct in het kopje.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
Tegenwoordig wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten decafeïnering, directe en indirecte methoden. Bij directe decafeïnering worden de ongebrande ruwe bonen opgezwollen met stoom en opgeslagen in een oplosmiddel, dat vervolgens wordt verwijderd. Het chemische middel dichloormethaan wordt hiervoor het meest gebruikt. Er bestaan echter ook natuurlijke oplosmiddelen zoals ethylacetaat, dat in fruit en groenten voorkomt. De bekendste indirecte methode is het Zwitsers waterproces. Bij dit zachte en smaakbehoudende proces worden geen oplosmiddelen gebruikt, maar het is ook complex en duur. Andere decafeïneringsmethoden zijn de CO2-methode of de tryglyceridenmethode. Welke methode er ook wordt gebruikt, volgens de richtlijnen van de EU mag koffie niet meer dan 0,1% cafeïne bevatten om „cafeïnevrij“ genoemd te worden. In Duitsland is de limiet zelfs 0,08%. Terwijl internationale onderzoeksteams op zoek zijn naar koffiesoorten met een lager cafeïnegehalte en onderzoek doen naar de productie van cafeïnevrije koffieplanten, kunnen vandaag de dag al heerlijke koffiesoorten worden gedronken zonder het stimulerende effect.
Een kleine compilatie van bijzonder smakelijke cafeïnevrije koffiesoorten vind je in dit espresso proefpakket met 250g elk van drie geselecteerde variëteiten van onze beste espresso's. Ze hebben allemaal een compromisloze smaak van cafeïne. Ze hebben allemaal een compromisloze smaak die het best tot zijn recht komt in een portafilter of volautomatische machine en zich gemakkelijk kan meten met „normale“ espresso.
#1 Caffè Caimano Espresso Decaffeinato: De nieuwe Decaf Espresso van Caffè Caimano laat zich van een bijzonder evenwichtige kant zien. De mengverhouding van Arabica en Robusta bonen is met 50/50 gelijkmatig uitgebalanceerd. Beide boonsoorten zijn gedecafeïneerd met het DSD-proces (natuurlijke oplosmiddelen) en vervolgens verfijnd met een middelsterk brandmiddel door middel van een zacht trommelproces. De smaakverhouding is evenwichtig, met een subtiel zuurtje. Een ideale espresso voor elke gelegenheid, het lekkerst in een portafilter of espresso voor koffiezetapparaat. De levering omvat 250 g of 1 kg hele bonen of, op verzoek, reeds gemalen bonen, die worden geleverd in een verpakking met een smaakventiel. Het jonge merk Caffè Caimano richt zich op een moderne herinterpretatie van aloude Italiaanse koffiewaarden en is daarmee bij de tijd.
#2 Dinzler Esppresso zonder cafeïne: Om op elk moment van de dag van de beste koffie te kunnen genieten, creëerde Dinzler deze topklasse Single Origin koffie met Arabica bonen uit Peru. De gewassen bonen werden verwerkt met een donkere espresso afwerking in de lange termijn trommelbrander en zachtjes cafeïnevrij gemaakt met behulp van een proces op waterbasis. Het resultaat is een volle en sterke espresso met zoete en milde fruitige smaken. Het beste resultaat wordt verkregen in een portafilter of met een volautomatische machine. Het smaakt ook geweldig als basis espresso voor drankjes met melk of plantaardige dranken en maakt gegarandeerd indruk op cafeïne drinkers. De levering bevat 250g hele bonen. Dinzler Kaffeerösterei uit Beieren is een familiebedrijf dat veel belang hecht aan milieubescherming en duurzaamheid en daarom geen aluminium gebruikt in zijn koffieverpakkingen. Hier op roastmarket is er naast de Espresso Decaf ook een ruime keuze aan andere koffiesamenstellingen en hoogwaardige accessoires van Dinzler.
#3 Andraschko Night Express Cafeïnevrije Espresso Blend: Voor wie ook 's nachts geen koffie kan laten staan: de Night Express van Andraschko. Een blend van geselecteerde Braziliaanse Arabica's die met behulp van het CO2-proces cafeïnevrij worden gemaakt en worden verfijnd met een medium donkere Italiaanse branding. Het resultaat is een intense espresso met een lage zuurgraad en een vleugje koekjes- en notensmaak. Hij is het meest geschikt voor bereiding in een portafilter, percolator of volautomaat en is een uitstekende cafeïnevrije basis espresso voor creaties met melkschuim. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko bestaat al sinds 1979 en werkt volgens het motto „From Crop to Cup“ wat betekent dat de Rösterei altijd op zoek is naar speciale koffieboerderijen over de hele wereld en de reis van de boon volgt, van de plantage tot het geroosterde eindproduct in het kopje.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is. roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.