Espresso voor percolators - proefpakket 750g
€26,99
Bespaar 8%
€29,47
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,25
|
€35,99 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket samengesteld door onze experts voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie populaire variëteiten van de beste branderijen, elk 250g: Schwarzmond Pluto, Dinzler Espresso Andiamo en caffè baresi Espresso Vivo
- Grote verscheidenheid aan verschillende, aromatische espresso's
- Uitstekend geschikt voor bereiding in de percolator
Product beschrijving
In de keuken van een Italiaanse vakantiewoning is één bepaald keukengerei een must: Een traditionele percolator. Met dit kleine espressoapparaat kun je snel en gemakkelijk koffie zetten. Alles wat je nodig hebt is koffiepoeder, water en warmte. Het systeem is heel eenvoudig: de bodem van de pot wordt gevuld met water. Het koffiepoeder wordt dan in de trechterzeef geplaatst die in de boiler is geplaatst en het bovenste deel met scharnierend deksel en geïntegreerde stijgbuis wordt stevig vastgeschroefd. De percolator wordt vervolgens op de hete kookplaat geplaatst (of op een andere geschikte warmtebron) en wanneer het water onderin kookt, wordt het samen met het koffiepoeder door de trechter geperst. Hierdoor stijgt de afgewerkte koffie naar de bovenkant van de pot.
Een voordeel van deze bereidingsmethode, naast het gebruiksgemak, is de volle en heldere smaak van de koffie. Bovendien bevat deze koffie meestal meer cafeïne dan klassieke filterkoffie. Toch is niet elke koffiesoort geschikt voor bereiding in een percolator. Er moet aan een paar criteria worden voldaan voor een perfect resultaat. Omdat de percolator werkt volgens het stoomprincipe, is een espressoprimer de juiste keuze. De consistentie van het poeder moet zo homogeen mogelijk zijn, zodat de koffie zijn volle smaak kan ontwikkelen. Onze experts van roastmarket hebben een speciaal proefpakket samengesteld voor liefhebbers van percolator. Het bevat 250 gram elk van drie verschillende soorten die het ontdekken waard zijn.
#1 Schwarzmond Pluto: De intense espressobranding Pluto maakt indruk met een volle body, intense crema en een laag zuurgehalte. Deze creatie is een fairtrade Arabica koffie. De hoogland Arabica bonen worden verbouwd onder de beste klimatologische omstandigheden in Brazilië, India en Latijns-Amerika. Het complexe smaakprofiel van deze volle espressomelange wordt perfect afgerond door chocolade- en notenaroma's. Schwarzmond's Pluto smaakt niet alleen heerlijk als espresso. Het is ook een ideale basis voor heerlijke melkdranken zoals cappuccino of latte macchiato. Pluto is ideaal voor bereiding in een percolator, portafiltermachine of volautomaat. De hoogste kwaliteit is bijzonder belangrijk voor Schwarzmond. Daarom worden de koffiebonen met de hand geoogst en gebrand en alleen in kleine hoeveelheden. Met behulp van speciale zakken van kraftpapier blijven de unieke smaken van de premium koffie zelfs na opening behouden. Het moge duidelijk zijn: Pluto staat voor koffiegenot dat de wereld ver te boven gaat!
#2 Dinzler Espresso Andiamo: De Andiamo espresso van Dinzler belooft wat de naam zegt. „Andiamo“ (Italiaans voor „Laten we gaan!“) geeft je een sprankje vreugde en wordt gemaakt met een uitgebalanceerde 50/50 Robusta selectie van fijne hooglandbonen uit Brazilië, Guatemala, Costa Rica en India, waar ze worden geteeld op een hoogte tussen 1200 en 1650 meter en nat worden verwerkt na de oogst. De daaropvolgende bereiding van espresso ter plekke in Dinzler is zeer evenwichtig en zorgt voor een lage zuurgraad. De intensiteit is aangenaam in balans. De smaak onthult tonen van fijne, bittere cacao en marsepein. Er zijn subtiele hints van karamel in de secundaire smaak. De bonen zijn geschikt voor alle espressobereidingen in een portafilter of volautomaat en vormen een uitstekende basis voor creaties met melkschuim. Dinzler Kaffeerösterei uit Beieren is een familiebedrijf dat milieubescherming en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en daarom geen aluminium gebruikt in zijn koffieverpakkingen.
#3 caffè baresi Espresso Vivo: De Espresso Vivo van het merk caffè baresi is een samenstelling van fijne handgeplukte en zongedroogde bonen uit de beste koffiestreken. Het smaakprofiel is bijzonder intens en ongewoon dankzij de kenmerkende tonen van pure chocolade. Aroma's van gedroogd fruit en bessen geven de espresso ook een fijne zoetheid. De espresso van caffè baresi heeft een zeer milde zuurgraad in combinatie met een volle en krachtige smaak, dankzij de donkere branding. Voor alle caffè baresi caffè baresi wordt het traditionele trommelbrandproces gebruikt. De bonen worden geraffineerd bij lage temperaturen en gelijkmatig verhit om de beste kwaliteit te garanderen. Espresso Vivo is verkrijgbaar in verpakkingen met speciale smaakventielen. Deze zorgen ervoor dat de espresso zijn individuele smaak behoudt tot aan het heerlijke koffiemoment thuis. Dit garandeert genot en passie op elk niveau.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffiesoorten zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
Een voordeel van deze bereidingsmethode, naast het gebruiksgemak, is de volle en heldere smaak van de koffie. Bovendien bevat deze koffie meestal meer cafeïne dan klassieke filterkoffie. Toch is niet elke koffiesoort geschikt voor bereiding in een percolator. Er moet aan een paar criteria worden voldaan voor een perfect resultaat. Omdat de percolator werkt volgens het stoomprincipe, is een espressoprimer de juiste keuze. De consistentie van het poeder moet zo homogeen mogelijk zijn, zodat de koffie zijn volle smaak kan ontwikkelen. Onze experts van roastmarket hebben een speciaal proefpakket samengesteld voor liefhebbers van percolator. Het bevat 250 gram elk van drie verschillende soorten die het ontdekken waard zijn.
#1 Schwarzmond Pluto: De intense espressobranding Pluto maakt indruk met een volle body, intense crema en een laag zuurgehalte. Deze creatie is een fairtrade Arabica koffie. De hoogland Arabica bonen worden verbouwd onder de beste klimatologische omstandigheden in Brazilië, India en Latijns-Amerika. Het complexe smaakprofiel van deze volle espressomelange wordt perfect afgerond door chocolade- en notenaroma's. Schwarzmond's Pluto smaakt niet alleen heerlijk als espresso. Het is ook een ideale basis voor heerlijke melkdranken zoals cappuccino of latte macchiato. Pluto is ideaal voor bereiding in een percolator, portafiltermachine of volautomaat. De hoogste kwaliteit is bijzonder belangrijk voor Schwarzmond. Daarom worden de koffiebonen met de hand geoogst en gebrand en alleen in kleine hoeveelheden. Met behulp van speciale zakken van kraftpapier blijven de unieke smaken van de premium koffie zelfs na opening behouden. Het moge duidelijk zijn: Pluto staat voor koffiegenot dat de wereld ver te boven gaat!
#2 Dinzler Espresso Andiamo: De Andiamo espresso van Dinzler belooft wat de naam zegt. „Andiamo“ (Italiaans voor „Laten we gaan!“) geeft je een sprankje vreugde en wordt gemaakt met een uitgebalanceerde 50/50 Robusta selectie van fijne hooglandbonen uit Brazilië, Guatemala, Costa Rica en India, waar ze worden geteeld op een hoogte tussen 1200 en 1650 meter en nat worden verwerkt na de oogst. De daaropvolgende bereiding van espresso ter plekke in Dinzler is zeer evenwichtig en zorgt voor een lage zuurgraad. De intensiteit is aangenaam in balans. De smaak onthult tonen van fijne, bittere cacao en marsepein. Er zijn subtiele hints van karamel in de secundaire smaak. De bonen zijn geschikt voor alle espressobereidingen in een portafilter of volautomaat en vormen een uitstekende basis voor creaties met melkschuim. Dinzler Kaffeerösterei uit Beieren is een familiebedrijf dat milieubescherming en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en daarom geen aluminium gebruikt in zijn koffieverpakkingen.
#3 caffè baresi Espresso Vivo: De Espresso Vivo van het merk caffè baresi is een samenstelling van fijne handgeplukte en zongedroogde bonen uit de beste koffiestreken. Het smaakprofiel is bijzonder intens en ongewoon dankzij de kenmerkende tonen van pure chocolade. Aroma's van gedroogd fruit en bessen geven de espresso ook een fijne zoetheid. De espresso van caffè baresi heeft een zeer milde zuurgraad in combinatie met een volle en krachtige smaak, dankzij de donkere branding. Voor alle caffè baresi caffè baresi wordt het traditionele trommelbrandproces gebruikt. De bonen worden geraffineerd bij lage temperaturen en gelijkmatig verhit om de beste kwaliteit te garanderen. Espresso Vivo is verkrijgbaar in verpakkingen met speciale smaakventielen. Deze zorgen ervoor dat de espresso zijn individuele smaak behoudt tot aan het heerlijke koffiemoment thuis. Dit garandeert genot en passie op elk niveau.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffiesoorten zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit als de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.