Erste Tegernseer Kaffeerösterei Peru Finca Negrisa Biologisch 250g
€12,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,36
|
€51,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
2 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Nootachtig, Chocolade, Karamel
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
AeroPress
Cold Brew
Filterkoffie
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Single Estate biologische specialiteitskoffie van de Typica variëteit
- Milde tonen van melkchocolade, hazelnoot en bros met een uitgesproken zuurgraad
- Ruwe bonen (gewassen) komen van de door een familie gerunde Finca Negrisa in de Andes provincie Chanchamayo, Peru
- Finca Negrisa uit de Andes provincie Chanchamayo in Peru
- Ideaal voor Cold Brew en filterkoffie van alle soorten
- Roaster of the Year 2012 en Bavaria's favoriete branderij 2020
Product beschrijving
Finca Negrisa is een Single Estate specialiteitskoffie van een gelijknamige boerderij in de provincie Chanchamayo in de Peruaanse Andes, om precies te zijn van een plantage tussen de dorpen Villa Rica en Pichanaki iets minder dan 400 km ten noorden van Lima. Het familiebedrijf kan terugkijken op meer dan 15 jaar ervaring en biedt alles van teelt tot verwerking, kwaliteitscontrole en export vanuit één enkele bron. Dit garandeert een gecontroleerde kwaliteit van de groene koffie en een eerlijke vergoeding voor de producenten via directe handel. Voor Negrisa Bio worden alleen geselecteerde Arabica's van de variëteit Typica gebruikt, die worden verbouwd op hoogtes tussen 1400 en 1800 meter boven zeeniveau en vervolgens ter plekke nat worden verwerkt.
Om de eigen smaak van de boon zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, kiest Erste Tegernseer Rösterei voor een lichtgekleurd brandprofiel, waardoor er een merkbaar spel van zuren in het eindproduct ontstaat. De verder vrij milde koffie smaakt naar melkchocolade, gecombineerd met hazelnoottoetsen en een vleugje bros in de afdronk. Het harmonieuze samenspel van smaken komt het best tot zijn recht als hij wordt bereid als cold brew of filterkoffie. De V60 of Kalita handfilters, de Chemex of de AeroPress zijn bijvoorbeeld geschikt. De Peru Finca Negrisa behaalde een SCA Cupping Score van 84 punten in de professionele proeverij.
Deze koffiespecialiteit weerspiegelt ook de karakteristieke benadering van de Erste Tegernseer Kaffeerösterei ten opzichte van het koffieambacht. Er worden alleen direct en eerlijk verhandelde koffiespecialiteiten verwerkt. Het voortdurend wisselende assortiment belooft een vers en seizoensgebonden uniek eindproduct van de hoogste kwaliteit. Meesterbrander Mario Felix Liebold werd uitgeroepen tot brander van het jaar (2012, Crema Magazin) en de branderij wordt beschouwd als een van de populairste in Beieren (2020, Falstaff).
Om de eigen smaak van de boon zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, kiest Erste Tegernseer Rösterei voor een lichtgekleurd brandprofiel, waardoor er een merkbaar spel van zuren in het eindproduct ontstaat. De verder vrij milde koffie smaakt naar melkchocolade, gecombineerd met hazelnoottoetsen en een vleugje bros in de afdronk. Het harmonieuze samenspel van smaken komt het best tot zijn recht als hij wordt bereid als cold brew of filterkoffie. De V60 of Kalita handfilters, de Chemex of de AeroPress zijn bijvoorbeeld geschikt. De Peru Finca Negrisa behaalde een SCA Cupping Score van 84 punten in de professionele proeverij.
Deze koffiespecialiteit weerspiegelt ook de karakteristieke benadering van de Erste Tegernseer Kaffeerösterei ten opzichte van het koffieambacht. Er worden alleen direct en eerlijk verhandelde koffiespecialiteiten verwerkt. Het voortdurend wisselende assortiment belooft een vers en seizoensgebonden uniek eindproduct van de hoogste kwaliteit. Meesterbrander Mario Felix Liebold werd uitgeroepen tot brander van het jaar (2012, Crema Magazin) en de branderij wordt beschouwd als een van de populairste in Beieren (2020, Falstaff).
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.