Erste Tegernseer Kaffeerösterei Ethiopië Coöperatieve Koke Biologisch 250g
€13,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,39
|
€55,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
2 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Fruitig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
AeroPress
Cold Brew
Filterkoffie
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Single Origin Mixed Heirloom coöperatieve koffie uit Ethiopië
- Fruitige tonen van braam en abrikoos met een pittige sinaasappel nasmaak
- Gewassen arabica's van de Koke Coöperatie in de Woreda Zone in Yirgacheffe (Gedeo)
- Lichte branding , ideaal voor filterkoffie
- Lichte branding, ideaal voor filterkoffie.branding, ideaal voor
- filterkoffie
- Brander van het jaar 2012 en Beierse favoriete branderij 2020
Product beschrijving
Dit is een hoogwaardige coöperatieve koffie uit de beroemde koffieregio Yirgacheffe (Gedeo) in Äthiopië. De Koke coöperatie maakt deel uit van het Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperative Union (YCFCU) netwerk, een vereniging van kleine boeren met boerderijen van gemiddeld minder dan 1 hectare. Dit garandeert de hoogste kwaliteit groene koffie en ondersteuning van de lokale koffie-infrastructuur. Voor deze speciale melange worden verschillende Heirloom highland arabica's gebruikt, die in biologische kwaliteit worden verbouwd in bergachtige gebieden tussen 1900 en 2300 meter, voordat ze na de oogst en handpluk nat worden verwerkt en vervolgens op Afrikaanse bedden worden gedroogd.
Het lichtgekleurde aroma biedt voldoende ruimte voor een actieve zuurgraad op de tong, waarbij fruitige, zoete smaken het smaakprofiel domineren. De hoofdnoot bevat hints van braam en abrikoos, die worden vergezeld door pittige sinaasappel in de secundaire noot. Een samenstelling die de coöperatieve koffie een opmerkelijke SCA Cupping Score van 86 punten opleverde. Idealiter wordt deze koffie bereid als filterkoffie, en apparaten zoals de Chemex, Hario V60, Kalita Wave of AeroPress worden aanbevolen. Deze koffiespecialiteit weerspiegelt ook de karakteristieke benadering van de Erste Tegernseer Kaffeerösterei ten opzichte van het koffieambacht. Er worden alleen direct en eerlijk verhandelde koffiespecialiteiten verwerkt. Het voortdurend wisselende assortiment belooft een vers en seizoensgebonden uniek eindproduct van de hoogste kwaliteit. Meesterbrander Mario Felix Liebold werd uitgeroepen tot brander van het jaar (2012, Crema Magazin) en de branderij wordt beschouwd als een van de populairste in Beieren (2020, Falstaff).
Het lichtgekleurde aroma biedt voldoende ruimte voor een actieve zuurgraad op de tong, waarbij fruitige, zoete smaken het smaakprofiel domineren. De hoofdnoot bevat hints van braam en abrikoos, die worden vergezeld door pittige sinaasappel in de secundaire noot. Een samenstelling die de coöperatieve koffie een opmerkelijke SCA Cupping Score van 86 punten opleverde. Idealiter wordt deze koffie bereid als filterkoffie, en apparaten zoals de Chemex, Hario V60, Kalita Wave of AeroPress worden aanbevolen. Deze koffiespecialiteit weerspiegelt ook de karakteristieke benadering van de Erste Tegernseer Kaffeerösterei ten opzichte van het koffieambacht. Er worden alleen direct en eerlijk verhandelde koffiespecialiteiten verwerkt. Het voortdurend wisselende assortiment belooft een vers en seizoensgebonden uniek eindproduct van de hoogste kwaliteit. Meesterbrander Mario Felix Liebold werd uitgeroepen tot brander van het jaar (2012, Crema Magazin) en de branderij wordt beschouwd als een van de populairste in Beieren (2020, Falstaff).
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.