Erste Tegernseer Kaffeerösterei Espresso Nr. 101
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
Tamelijk sterk
Kleine
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Jubileum Arabica espressomelange ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Erste Tegernseer Kaffeerösterei
- Intense chocoladetonen, gecombineerd met fijne amandel en de zoetheid van ahornsiroop40% Catuai (gewassen uit Guatemala), 30% Mundo Novo (natuurpulp) uit Brazilië, 30% Bourbon (natuurpulp) uit Brazilië.
- e van ahornsiroop
- 40% Catuai (washed) uit Guatemala, 30% Mundo Novo (pulped natural) uit Brazilië, 30% Bourbon (pulped natural) uit Brazilië
- Voor de piston, de volautomaat of de kookpot; een genot op zichzelf of met melk
- Roaster of the Year 2012 en Beierse favoriete branderij 2020
Product beschrijving
Van harte gefeliciteerd! De Erste Tegernseer Kaffeerösterei viert zijn 15e verjaardag met deze jubileum espresso. In de branderij aan de Tegernsee is veel geknutseld en geëxperimenteerd om een espresso te maken die deze gelegenheid waardig is. Het eindresultaat is een zorgvuldig samengestelde espressomelange die hoogwaardige Arabica's uit 3 regio's samenbrengt. Het leeuwendeel bestaat uit Guatemalteekse Catuai bonen (washed) van de El Gigante boerderij in de New Oriente regio. Deze werden gecombineerd met twee Braziliaanse variëteiten uit verschillende regio's: 30% Mundo Novo (pulped natural) van de Fancy Tristar boerderij in de bekende Sul de Minas teeltregio zitten in de blend. De overige 30% bestaat uit gearomatiseerde Bourbon bonen (ook pulped natural) uit de Mogiana regio, geteeld door de Cachoeira da Grama boerderij.
De individuele variëteiten werden gebrand in een enkele variëteit en medium sterkte en vervolgens gemengd in de eerder genoemde verhouding - het resultaat is de anniversary blend, die veel smaakintensiteit heeft en vrij weinig zuur. Tonen van chocolade en ahornsiroop bepalen in de eerste plaats het smaakprofiel. Dit gaat gepaard met fijne amandeltonen die het smaakprofiel perfect aanvullen. Idealiter wordt de espresso gezet met een pistonmachine, maar het specifieke smaakprofiel komt ook tot zijn recht met een espresso voor koffiezetapparaat of een pot op een fornuis. De branderij raadt aan om van de espresso te genieten als long black of Americano, maar de Espresso No. 101 voegt ook vakkundig zijn zeer persoonlijke touch toe aan koffiespecialiteiten met melk.
Deze koffiespecialiteit weerspiegelt ook de karakteristieke aanpak van de Erste Tegernseer Kaffeerösterei voor het koffieambacht. Er worden alleen rechtstreeks en eerlijk verhandelde koffiespecialiteiten verwerkt. Het steeds wisselende assortiment belooft een steeds vers en seizoensgebonden uniek eindproduct van de hoogste kwaliteit. Meesterbrander Mario Felix Liebold werd uitgeroepen tot brander van het jaar (2012, Crema Magazin) en de branderij wordt beschouwd als een van de populairste in Beieren (2020, Falstaff).
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.