Drago Mocambo Gran Bar 250g
€6,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,20
|
€27,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
2 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
1 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Mild
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Deze koffiemelange bestaat uit 80% Arabica's en 20% Robusta's
- Zeer milde en aromatische smaak, met tonen van chocolade, hazelnoot, kastanje en broodkorst
- Bonen komen uit Brazilië (1180 meter hoogte)
- Midden-Amerika en Afrika
- Volautomatische machines en pistonmachines zijn geschikt voor de bereiding
- Drago Mocambo legt de nadruk op traditioneel roosteren met trommels en goede kwaliteit
Product beschrijving
Gran Bar van Drago Mocambo is een blend van 80% Arabica en 20% Robusta bonen. Hiervoor werden bonen uit Brazilië (Sul de Minas op een hoogte van 1180 meter), Centraal-Amerika en Afrika geselecteerd. Deze variëteit wordt gekenmerkt door zijn uitzonderlijke mildheid. De aromatische smaak heeft tonen van chocolade, hazelnoot, kastanje en broodkorst. De body is heel evenwichtig en de zuurtegraad is laag. Opvallend zijn ook de mooie markeringen in de lichtbruine crema. Het roosteren gebeurt met de trommelbranderijmethode bij een temperatuur van 215°C. Deze methode van langdurig roosteren is bijzonder zacht voor de bonen en daarom hecht Drago Mocambo veel belang aan het traditionele roosteren in vaten. Na het roosteren worden ze luchtgekoeld en verpakt in smaakdichte zakken. Bereiding in een volautomatische machine wordt aanbevolen, maar deze melange is ook geschikt voor portafiltermachines. Drago Mocambo is een familiebedrijf dat aandacht besteedt aan de hoge kwaliteit van zijn koffies;
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.