Cuxhavener Kaffeeröster Espresso Milano
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
Intensief
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Korte beschrijving
- Italiaanse espresso gemaakt van 67% Arabica's en 33% Robusta's
- Volle en intense espresso met een lage zuurgraad en tonen van karamel, amandel en chocolade
- De bonen komen uit Oeganda, Rwanda en Ethiopië, waar ze groeien tussen 1400 en 1800 meter
- thiopië, waar ze groeien tussen 1400 en 1800 meter
- Kan het beste worden bereid in een pistonmachine, volautomaat of espressopot
- De koffiebranderij Cuxhaven besteedt aandacht aan duurzaamheid en brandt haar koffie altijd vers en in kleine batches
Product beschrijving
Slenteren door Milaan, onder de Italiaanse zon naar de dichtstbijzijnde café-bar en daar een traditionele espresso drinken - intens en vol van smaak. Espresso Milano, vernoemd naar de prachtige kathedraalstad, brengt dit gevoel thuis. De koffiebranderij in Cuxhaven gebruikt een melange van 67 procent Arabicas en 33 procent Robustas. De exquise bonen komen uit de Afrikaanse koffielanden Oeganda, Rwanda en Ethiopië en groeien op hoogtes tussen de 1400 en 1800 meter. Dit resulteert in een pittige en intense espresso, vol en rond van smaak. De koffie bevat weinig zuren en lichte citrussmaken, evenals tonen van karamel, amandel, chocolade en fruitige aroma's. Een grote verscheidenheid aan smaken, wat grotendeels te danken is aan het voorzichtige brandproces van de Cuxhavener Kaffeeröster. De bonen worden hier in kleine hoeveelheden en met grote zorgvuldigheid geraffineerd met behulp van het trommelbrandproces.
Met deze methode duurt het branden minstens 20 minuten bij ongeveer 120 °C. Hierdoor kunnen alle smaken zich ontwikkelen en verdwijnt de zuurgraad. Zoals typisch is voor Italiaanse espresso, gebruiken de Cuxhavener Kaffeeröster hier een donkere branding. Om te voorkomen dat de smaken daarna verdampen, worden de gebrande bonen verpakt in een aromabeschermingszakje. Een pistonmachine, een volautomaat en een espressopot zijn het meest geschikt voor het bereiden van espresso milano. De Italiaanse klassieker kan niet alleen op zichzelf worden gedronken, maar vormt ook de perfecte basis voor cappuccino en latte macchiato. De Cuxhavener Kaffeeröster is een klein familiebedrijf dat er veel waarde aan hecht om altijd vers en in kleine batches te branden. De privébranderij wil het beste uit de bonen halen en betrekt ze uit de best gecontroleerde teeltgebieden ter wereld. Het bedrijf hecht ook veel belang aan duurzaamheid en verkoopt alleen koffie to go in herbruikbare "Recup" bekers.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.