Cold Brew - proefpakket 750g
€27,49
Bespaar 8%
€29,97
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,26
|
€36,65 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
Cold Brew
Korte beschrijving
- Proefpakket samengesteld door onze experts voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie populaire variëteiten van de beste branderijen, elk 250g: Schwarzmond Sidamo Shenteweyna, Dinzler Kaffee Columbia en Caffè Caimano Caffè Crema
- Om van koude koffie te genieten op warme zomerdagen
- Uitstekend geschikt om als cold brew te bereiden
Product beschrijving
Cold Brew is veel meer dan alleen maar koude koffie. Iedereen heeft het erover en veel koffieliefhebbers kunnen zich een leven zonder koffie niet meer voorstellen. Het past maar al te goed in de huidige „Third Wave“ beweging in de internationale koffiescene, die symbool staat voor een terugkeer naar de oorsprong en herkomstregio's van koffie, de boonspecifieke verscheidenheid aan smaken, fairtrade relaties met producenten, een aangepast brandproces en vertraagde bereidingswijzen. En het kan echt niet langzamer dan met de Cold Brew methode.
In tegenstelling tot de traditionele methode om koffie te bereiden met heet water gedurende een relatief korte periode, wordt het spel volledig omgedraaid met Cold Brew: koud water en een zo lang mogelijke extractietijd van 24 uur is hier het motto. Dit geeft het water genoeg tijd om zoveel mogelijk smaakcomponenten aan de bonen te onttrekken. Tegelijkertijd komen er tot 70% minder bittere stoffen en zuren vrij en het eindproduct flatteert het gehemelte met een fluweelzachte body. Er wordt grofweg onderscheid gemaakt tussen twee processen: De „regulären“ cold brew volgens de dompelmethode en de zogenaamde cold drip, waarbij koud water gedurende langere tijd op de gemalen koffie druppelt. Er zijn veel apparaten of creatieve doe-het-zelf-oplossingen voor de laatste. De dompelmethode blijft echter de eenvoudigste. Er zijn talloze instructies op het internet te vinden om je hierbij te helpen. Over het algemeen moet de maling relatief grof worden ingesteld, zodat deze ergens tussen de filter en French Press maling in zit.
De volgende stap vereist alleen koud, idealiter gefilterd water, een geschikt apparaat, een beetje geduld en natuurlijk het belangrijkste ingrediënt: geschikte koffie. Om alle moeite de moeite waard te maken, hebben onze koffie-experts in dit proefpakket een selectie Cold Brew koffiesoorten samengesteld die hun waarde hebben bewezen als geschikt startpunt voor aromatische koude extracties. Alle drie worden ze geleverd in gemakkelijk te proberen porties van 250g en als hele bonen, zodat er ook ruimte is voor persoonlijke keuze als het gaat om de maling. Eenmaal geëxtraheerd kan het Cold Brew extract verdund worden met koud water of op ijs gedronken worden. Er zijn zelfs voorstanders van het opnieuw opwarmen van Cold Brew als een bijzonder milde koffie. Daarnaast duiken er steeds meer creatieve toepassingen op van Cold Brew in cocktails, longdrinks en desserts. Het scala aan toepassingen is dus bijna onbeperkt en precies wat je zoekt voor alle nieuwsgierige en experimentele koffieliefhebbers.
In tegenstelling tot de traditionele methode om koffie te bereiden met heet water gedurende een relatief korte periode, wordt het spel volledig omgedraaid met Cold Brew: koud water en een zo lang mogelijke extractietijd van 24 uur is hier het motto. Dit geeft het water genoeg tijd om zoveel mogelijk smaakcomponenten aan de bonen te onttrekken. Tegelijkertijd komen er tot 70% minder bittere stoffen en zuren vrij en het eindproduct flatteert het gehemelte met een fluweelzachte body. Er wordt grofweg onderscheid gemaakt tussen twee processen: De „regulären“ cold brew volgens de dompelmethode en de zogenaamde cold drip, waarbij koud water gedurende langere tijd op de gemalen koffie druppelt. Er zijn veel apparaten of creatieve doe-het-zelf-oplossingen voor de laatste. De dompelmethode blijft echter de eenvoudigste. Er zijn talloze instructies op het internet te vinden om je hierbij te helpen. Over het algemeen moet de maling relatief grof worden ingesteld, zodat deze ergens tussen de filter en French Press maling in zit.
De volgende stap vereist alleen koud, idealiter gefilterd water, een geschikt apparaat, een beetje geduld en natuurlijk het belangrijkste ingrediënt: geschikte koffie. Om alle moeite de moeite waard te maken, hebben onze koffie-experts in dit proefpakket een selectie Cold Brew koffiesoorten samengesteld die hun waarde hebben bewezen als geschikt startpunt voor aromatische koude extracties. Alle drie worden ze geleverd in gemakkelijk te proberen porties van 250g en als hele bonen, zodat er ook ruimte is voor persoonlijke keuze als het gaat om de maling. Eenmaal geëxtraheerd kan het Cold Brew extract verdund worden met koud water of op ijs gedronken worden. Er zijn zelfs voorstanders van het opnieuw opwarmen van Cold Brew als een bijzonder milde koffie. Daarnaast duiken er steeds meer creatieve toepassingen op van Cold Brew in cocktails, longdrinks en desserts. Het scala aan toepassingen is dus bijna onbeperkt en precies wat je zoekt voor alle nieuwsgierige en experimentele koffieliefhebbers.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.