Caffè Mauro Amabile 1kg
€23,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,17
|
€23,99 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Bloemrijk, Chocolade
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Korte beschrijving
- Harmonieuze en rijke espressomelange uit Italië
- Bloemige noten met een vleugje fijne cacao
- Arabica's uit Zuid- en Midden-Amerika, robusta's uit India
- Zacht verfijnd in de trommel tot medium sterkte
- Mauro staat sinds 1949 voor uitstekende kwaliteit en toewijding aan de kunst van het koffiebranden
Product beschrijving
Mauro Amabile is een uitgebalanceerde melange van de beste arabica en smaakvolle robusta bonen. De arabica's komen uit de beste teeltgebieden in Zuid- en Midden-Amerika, terwijl de robustabonen uit India komen. De zorgvuldig geselecteerde groene koffie gedijt op beide continenten onder optimale klimatologische omstandigheden, wat resulteert in een onmiskenbare smaak die kan worden omschreven als harmonieus en rijk. De combinatie van Arabica en Robusta zorgt voor een volle smaak die vakkundig wordt afgerond met tonen van cacao en florale accenten. De aangename zuurgraad en fluweelzachte textuur zorgen voor een aangename drinkervaring die van deze koffie een speciale traktatie maakt.
Mauro Amabile wordt zachtjes tot in de perfectie gebrand volgens de trommelbrandmethode, waarbij de bonen langzaam en gelijkmatig worden geroosterd. Deze methode brengt het volle aroma naar voren, voorkomt de vorming van bittere smaken en benadrukt vakkundig de subtiele nuances van de smaak. De medium sterke branding geeft de koffie een aangename intensiteit die zowel op zichzelf als met melk uitstekend is. Een ander kwaliteitskenmerk is de gedrukte branddatum, die niet moet worden verward met de houdbaarheidsdatum, maar informatie geeft over de exacte dag waarop de koffie werd gebrand. Mauro Amabile 1kg is perfect voor het zetten van espresso, zowel in een piston als in een espresso voor koffiezetapparaat. Hij kan echter ook worden gebruikt met andere koffiezetapparaten, zoals de pot op het fornuis of de French Press.
Sinds de oprichting in 1949 heeft de Mauro branderij naam gemaakt met uitstekende kwaliteit en toewijding aan de kunst van het koffiebranden. Het merk belichaamt de Italiaanse kunst van het branden, die zich bij elk kopje opnieuw ontvouwt.
Mauro Amabile wordt zachtjes tot in de perfectie gebrand volgens de trommelbrandmethode, waarbij de bonen langzaam en gelijkmatig worden geroosterd. Deze methode brengt het volle aroma naar voren, voorkomt de vorming van bittere smaken en benadrukt vakkundig de subtiele nuances van de smaak. De medium sterke branding geeft de koffie een aangename intensiteit die zowel op zichzelf als met melk uitstekend is. Een ander kwaliteitskenmerk is de gedrukte branddatum, die niet moet worden verward met de houdbaarheidsdatum, maar informatie geeft over de exacte dag waarop de koffie werd gebrand. Mauro Amabile 1kg is perfect voor het zetten van espresso, zowel in een piston als in een espresso voor koffiezetapparaat. Hij kan echter ook worden gebruikt met andere koffiezetapparaten, zoals de pot op het fornuis of de French Press.
Sinds de oprichting in 1949 heeft de Mauro branderij naam gemaakt met uitstekende kwaliteit en toewijding aan de kunst van het koffiebranden. Het merk belichaamt de Italiaanse kunst van het branden, die zich bij elk kopje opnieuw ontvouwt.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.