Bestseller Espresso - proefpakket 1kg
€36,29
Bespaar 8%
€39,46
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,25
|
€36,29 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket: Voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Ontdek onze espresso bestsellers
- Vier uitstekende soorten, elk 250g: Caffè di Monte Espresso Extra Bar, Caffè Caimano Espresso Cento, MariaSole Caffè Espresso en Wittmann Kaffee Espresso Milanese
- Selectie van espresso's met een volle smaak en een stabiele crema
- Uitstekend geschikt voor bereiding in een percolator, piston of koffiezetapparaat
Product beschrijving
Espresso wordt beschouwd als de koning onder de koffiedranken. Als „zwarte solist“ brengt het het smaakspectrum van de koffiebonen waarop het is gebaseerd tot de hoogste intensiteit of, als teamspeler, biedt het een gevarieerde basis voor eindeloze creaties met melk of andere melanges. Wat maakt espresso zo speciaal? En waarin verschilt het van klassieke koffie? Het verschil tussen espresso en filterkoffie begint bij het brandproces. Elke boon kan immers eindigen als espresso of klassieke koffie. Het enige verschil is dat espresso branden meestal iets langer duurt, bijna 20 minuten in de zachte lange-termijn trommelbrander, terwijl 13 minuten voldoende is voor filterbranden. Dit betekent dat de verschillende koffiesoorten met het blote oog te herkennen zijn, want een langer brandproces resulteert logischerwijs in een donkerdere kleur en overigens ook een donkerdere smaak.En trouwens ook een lagere zuurgraad, wat nog een reden is waarom espresso - naast de smaakintensiteit - zo populair is.
Natuurlijk speelt de bereidingswijze dan een doorslaggevende rol. Voor espresso is slechts een korte zettijd (maximaal 25 seconden) nodig, maar wel een hoge druk. Filtermolens scoren punten vanwege de langere contacttijd tussen heet water en gemalen koffie, in combinatie met een aanzienlijke verdunning. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer zogenaamde „sweet spot“ melanges, d.w.z. koffiesoorten die zowel als espresso of als filterkoffie kunnen worden bereid, waardoor de grenzen vervagen. Je beseft al snel dat niet alle espresso's hetzelfde zijn en dat er veel potentieel zit in deze kleine krachtpatser. Het is precies dit spectrum aan mogelijkheden dat wordt gepresenteerd in ons bestsellerpakket. Dit zijn de populairste espresso's in onze winkel – en wie kun je anders vertrouwen dan de collectieve mening van onze klanten? Er is een Arabica melange, een Robusta melange, een Single Origin Arabica en zelfs een pure espresso gemaakt van Robusta bonen. Het ideale proefpakket om jezelf onder te dompelen in de diverse wereld van espresso en de iconische drank op een nieuwe manier te ervaren.
#1 Caffè di Monte Espresso Extra Bar: De Caffè di Monte Espresso Extra Bar is een uitgebalanceerde espressomelange die wordt gekenmerkt door zijn donker gebrande profiel. Het bestaat uit 60% Arabica bonen en 40% Robusta bonen, die worden geteeld in Midden-en Zuid-Amerika onder optimale klimatologische omstandigheden. De teelt, oogst en productie geven de Caffè di Monte Espresso Extra Bar een onmiskenbare smaak en zorgen voor een unieke complexiteit van aroma's. In het traditionele trommelbrandproces gebruikt Caffè di Monte alleen koffiebonen van de beste kwaliteit, die gelijkmatig en bijzonder zacht worden geraffineerd. Dankzij dit proces heeft de Espresso Extra Bar een bijzonder lage zuurgraad. Qua smaak wordt hij gekenmerkt door aroma's van pure en bittere chocolade, gecombineerd met nootachtige tonen. De rijke secundaire tonen ronden het smaakprofiel van de Espresso Extra Bar bijzonder goed af. We raden aan de Caffè di Monte Espresso Extra Bar te bereiden in een portafiltermachine of in een volautomatische koffiemachine. Op deze manier kan het zijn zachte en romige body optimaal ontwikkelen en ook een romige crema tevoorschijn toveren.
#2 Caffè Caimano Espresso Cento: De nieuwe Espresso Cento (ital.„honderd“) van Caimano maakt zijn belofte waar: 100% beste Arabica-bonen, die samenkomen in een fijn uitgebalanceerde melange en zachtjes zijn verfijnd in de trommel met een medium sterk brandprofiel. Het resultaat is een volle en rijke espresso die het best tot zijn recht komt in een portafilter of een espresso voor koffiezetapparaat. De levering omvat 250 g of 1 kg hele bonen of, op verzoek, reeds gemalen bonen, die worden geleverd in een verpakking met een smaakventiel. Het jonge merk Caffè Caimano richt zich op een moderne herinterpretatie van aloude Italiaanse koffiewaarden en is daarmee bij de tijd.
#3 MariaSole Caffè Espresso: Puur genot voor het gehemelte, samengesteld uit 80% Arabica-bonen van hoge kwaliteit uit Brazilië, Colombia en Costa Rica en nog eens 20% van de beste robusta's uit Kameroen, Vietnam, Togo en Congo. De MariaSole Caffè Espresso is een absolute koploper onder de Italiaanse espressovariëteiten. Met zijn fijnporige crema verhoogt hij de verwachting van uitstekend koffiegenot onmetelijk. De chocoladeachtige, nootachtige melange van het zachte (15-25 minuten) en traditionele brandproces boven een open houtvuur maakt indruk met zijn fijn uitgebalanceerde zuurgraad. Het onvergelijkbare aroma van citrus, karamel en hazelnoot gaat gepaard met een zachte zachtheid op de tong en een vleiende zachtheid op de afdronk. We raden aan om hem te bereiden in een percolator, portafiltermachine, volautomaat of French Press. MariaSole, als merk van Caffè Cultura, staat voor Italiaanse passie, traditie en temperament, maar ook voor duurzaamheid en sociaal bewustzijn. Caffè Cultura heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder de Top100 Award 2020.
#4 Wittmann Kaffee Espresso Milanese: Als je op zoek bent naar de perfecte melange van Arabica en Robusta, dan zul je blij zijn met Wittmann Kaffee Espresso Milanese. Deze blend is gemaakt van de beste Arabica bonen en heerlijke Robusta bonen en begint met een donkere espresso smaak. Dit wordt vergezeld door een vrij sterk aroma en veel body, die nog genoeg ruimte laat voor de intense smaaknuances. Noten van amandelen en melasse doen het koffiehart sneller kloppen. De exquise bonen krijgen hun speciale karakter in India, Brazilië en Guatemala op hoogtes van 750 tot 2050 meter en worden verwerkt volgens het 'washed' of 'natural' principe. Uiteindelijk komen de bonen van de Yellow Bourbon, Mundo Novo, Bourbon, Catuaí en Caturra variëteiten samen voor de perfecte melange. De creatie kan het beste thuis worden gemaakt in een percolator, portafilter of volautomaat. Zo krijgt je koffie 's middags een heel speciale Italiaanse smaak. Trommelbranden is een traditie in de branderij van Wittmann. De bonen worden langzaam geraffineerd bij 180°C tot 200°C, afhankelijk van de soort groene koffie, wat dankzij het vakmanschap resulteert in een perfect gebrande koffieboon.
(Producten in het proefpakket kunnen afwijken als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffiesoorten zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)
Natuurlijk speelt de bereidingswijze dan een doorslaggevende rol. Voor espresso is slechts een korte zettijd (maximaal 25 seconden) nodig, maar wel een hoge druk. Filtermolens scoren punten vanwege de langere contacttijd tussen heet water en gemalen koffie, in combinatie met een aanzienlijke verdunning. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer zogenaamde „sweet spot“ melanges, d.w.z. koffiesoorten die zowel als espresso of als filterkoffie kunnen worden bereid, waardoor de grenzen vervagen. Je beseft al snel dat niet alle espresso's hetzelfde zijn en dat er veel potentieel zit in deze kleine krachtpatser. Het is precies dit spectrum aan mogelijkheden dat wordt gepresenteerd in ons bestsellerpakket. Dit zijn de populairste espresso's in onze winkel – en wie kun je anders vertrouwen dan de collectieve mening van onze klanten? Er is een Arabica melange, een Robusta melange, een Single Origin Arabica en zelfs een pure espresso gemaakt van Robusta bonen. Het ideale proefpakket om jezelf onder te dompelen in de diverse wereld van espresso en de iconische drank op een nieuwe manier te ervaren.
#1 Caffè di Monte Espresso Extra Bar: De Caffè di Monte Espresso Extra Bar is een uitgebalanceerde espressomelange die wordt gekenmerkt door zijn donker gebrande profiel. Het bestaat uit 60% Arabica bonen en 40% Robusta bonen, die worden geteeld in Midden-en Zuid-Amerika onder optimale klimatologische omstandigheden. De teelt, oogst en productie geven de Caffè di Monte Espresso Extra Bar een onmiskenbare smaak en zorgen voor een unieke complexiteit van aroma's. In het traditionele trommelbrandproces gebruikt Caffè di Monte alleen koffiebonen van de beste kwaliteit, die gelijkmatig en bijzonder zacht worden geraffineerd. Dankzij dit proces heeft de Espresso Extra Bar een bijzonder lage zuurgraad. Qua smaak wordt hij gekenmerkt door aroma's van pure en bittere chocolade, gecombineerd met nootachtige tonen. De rijke secundaire tonen ronden het smaakprofiel van de Espresso Extra Bar bijzonder goed af. We raden aan de Caffè di Monte Espresso Extra Bar te bereiden in een portafiltermachine of in een volautomatische koffiemachine. Op deze manier kan het zijn zachte en romige body optimaal ontwikkelen en ook een romige crema tevoorschijn toveren.
#2 Caffè Caimano Espresso Cento: De nieuwe Espresso Cento (ital.„honderd“) van Caimano maakt zijn belofte waar: 100% beste Arabica-bonen, die samenkomen in een fijn uitgebalanceerde melange en zachtjes zijn verfijnd in de trommel met een medium sterk brandprofiel. Het resultaat is een volle en rijke espresso die het best tot zijn recht komt in een portafilter of een espresso voor koffiezetapparaat. De levering omvat 250 g of 1 kg hele bonen of, op verzoek, reeds gemalen bonen, die worden geleverd in een verpakking met een smaakventiel. Het jonge merk Caffè Caimano richt zich op een moderne herinterpretatie van aloude Italiaanse koffiewaarden en is daarmee bij de tijd.
#3 MariaSole Caffè Espresso: Puur genot voor het gehemelte, samengesteld uit 80% Arabica-bonen van hoge kwaliteit uit Brazilië, Colombia en Costa Rica en nog eens 20% van de beste robusta's uit Kameroen, Vietnam, Togo en Congo. De MariaSole Caffè Espresso is een absolute koploper onder de Italiaanse espressovariëteiten. Met zijn fijnporige crema verhoogt hij de verwachting van uitstekend koffiegenot onmetelijk. De chocoladeachtige, nootachtige melange van het zachte (15-25 minuten) en traditionele brandproces boven een open houtvuur maakt indruk met zijn fijn uitgebalanceerde zuurgraad. Het onvergelijkbare aroma van citrus, karamel en hazelnoot gaat gepaard met een zachte zachtheid op de tong en een vleiende zachtheid op de afdronk. We raden aan om hem te bereiden in een percolator, portafiltermachine, volautomaat of French Press. MariaSole, als merk van Caffè Cultura, staat voor Italiaanse passie, traditie en temperament, maar ook voor duurzaamheid en sociaal bewustzijn. Caffè Cultura heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder de Top100 Award 2020.
#4 Wittmann Kaffee Espresso Milanese: Als je op zoek bent naar de perfecte melange van Arabica en Robusta, dan zul je blij zijn met Wittmann Kaffee Espresso Milanese. Deze blend is gemaakt van de beste Arabica bonen en heerlijke Robusta bonen en begint met een donkere espresso smaak. Dit wordt vergezeld door een vrij sterk aroma en veel body, die nog genoeg ruimte laat voor de intense smaaknuances. Noten van amandelen en melasse doen het koffiehart sneller kloppen. De exquise bonen krijgen hun speciale karakter in India, Brazilië en Guatemala op hoogtes van 750 tot 2050 meter en worden verwerkt volgens het 'washed' of 'natural' principe. Uiteindelijk komen de bonen van de Yellow Bourbon, Mundo Novo, Bourbon, Catuaí en Caturra variëteiten samen voor de perfecte melange. De creatie kan het beste thuis worden gemaakt in een percolator, portafilter of volautomaat. Zo krijgt je koffie 's middags een heel speciale Italiaanse smaak. Trommelbranden is een traditie in de branderij van Wittmann. De bonen worden langzaam geraffineerd bij 180°C tot 200°C, afhankelijk van de soort groene koffie, wat dankzij het vakmanschap resulteert in een perfect gebrande koffieboon.
(Producten in het proefpakket kunnen afwijken als de vraag erg groot is.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.