Berliner Kaffeerösterei Siciliaanse Espresso
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
Medium
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Zuivere Robusta espresso gebaseerd op het Siciliaanse model
- Lage zuurgraad, veel zoetheid en met fijne hazelnoottoetsen
- Rauwe Robusta uit India (directe handel)
- Werkt het beste met een portafiltermachine
- machine
- De Berliner Kaffeerösterei compenseert de CO2 die vrijkomt tijdens het brandproces
Product beschrijving
Voor deze Single Origin espresso worden alleen de beste robustabonen uit India gebruikt. Ze zijn afkomstig van directe handel en werden ter plekke in Berlijn verfijnd met een medium tot donker Weens brandprofiel. De espresso heeft weinig zuur, maar veel zoetheid die doet denken aan melasse. De smaak combineert hazelnoottoetsen met karamel en framboos. Bij nadere inspectie zijn er ook hints van volkoren koekjes en cacaonibs. De German Roasters Guild heeft de espresso in 2019 zelfs bekroond met een gouden medaille. Je kunt hem het beste drinken als een klassieke single of double shot uit een piston. Deze Siciliaan werkt echter ook perfect met een percolator en volautomaat. De particuliere Berliner Kaffeerösterei hecht veel belang aan kwaliteit en duurzaamheid en staat in nauw contact met de koffieboeren van de leverancier. De geïmporteerde ruwe bonen worden verwerkt volgens de kwaliteitsvoorschriften van de German Roasters' Guild. De CO2 die vrijkomt tijdens het brandproces wordt gecompenseerd.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.