Berliner Kaffeerösterei Napolitaanse bio espresso
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica/Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Napolitaanse biologische espressomelange met 60% Arabica en 40% Robusta
- Sterk en chocoladeachtig met fijne, wrange grapefruittonen en uitgesproken cremavorming
- Ruwe bonen van biologische teelt uit India, Honduras en Indonesië
- Biologische ruwe bonen uit India, Honduras en Indonesië
- Het beste resultaat wordt bereikt in een piston, een theepot of een volautomatische machine
- Zacht donker gebrand door de Berliner Kaffeerösterei volgens traditionele ambachtelijke methoden
Product beschrijving
De Napolitaanse espressomelange van Berliner Kaffeerösterei is samengesteld uit 60 procent Arabica en 40 procent Robusta bonen, die allemaal afkomstig zijn van gecontroleerde biologische teelt in provincies in India, Honduras en Indonesië. Ze worden vervolgens zachtjes geroosterd voor een lange tijd met behulp van een traditioneel, ambachtelijk proces totdat de gewenste mate van donker branden is bereikt. De CO2 die tijdens het proces vrijkomt, wordt gecompenseerd door de branderij. Het eindresultaat is een sterke, chocoladeachtige espresso met fijne, wrange grapefruittonen. Er zijn ook tonen van pure chocolade en cederhout. Het hoge aandeel Robusta zorgt ook voor een kenmerkende crema met fijne poriën. Het beste resultaat wordt verkregen in een portafilter, in een theepot of in een volautomatische machine. Ook uitstekend als basis espresso voor dranken op basis van melk. Het particuliere Berliner Kaffeerösterei hecht veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid en staat in nauw contact met de koffieboeren van de leverancier. De geïmporteerde ruwe bonen worden verwerkt volgens de kwaliteitsvoorschriften van het Duitse koffiegilde.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.