Berliner Kaffeerösterei Ethiopië Bench Maji Bio
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
2 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Licht
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
3 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Medium
De smaak
Bloemrijk, Fruitig, Groen/groente
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Cold Brew
Percolator
Filterkoffie
French Press
Volautomatische machine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- 100% biologische Arabica bonen van de Heirloom variëteit
- Lichte koffiebranding met tonen van kumquat, jasmijn en groene thee
- Bonen uit Ethiopië geteeld op 1700 meter hoogte
- Traditioneel zacht gebrand in de trommel en ideaal voor volautomatische machines, filter, percolator of Karlovy Vary pot
- De Berliner Kaffeerösterei staat bekend om eersteklas koffiegenot
Product beschrijving
Met de creatie van Äthiopien Bench Maji Bio laat het koffiebedrijf uit Berlijn zien hoe prachtige Arabica bonen kunnen worden omgezet in een heerlijke koffiesmaak. De bonen van de Heirloom variëteit worden geteeld in Äthiopien op een hoogte van 1700 meter volgens biologische normen. In de branderij worden ze vervolgens traditioneel zacht en licht gebrand in de trommel, wat belangrijk is voor hun speciale karakter. De lichtgekleurde koffiebrand verrukt met een intens aroma en een aangename zuurgraad. Tonen van kumquat, jasmijn en groene thee maken de smaakbeleving compleet. We adviseren de bereiding in een volautomaat, espressomachine, Karlsbaden pot of filtermachine. De hele of gemalen bonen worden verpakt in smaakveilige zakken van 250g of 1kg en aan huis geleverd. De Berlijnse koffiebrouwerij staat bekend om eersteklas koffiegenot en werd in 2018 ook geëerd door "Feinschmecker Magazin".
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.