Andraschko Tiger Espresso Espresso
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
French Press
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Exotische espresso gemaakt van 100% Arabica
- Intense espresso met een matige zuurgraad, kruidigheid en tonen van bosbes en citrus
- De bonen komen uit India, Colombia, Nicaragua en Panama
- De espresso kan bereid worden in een volautomatische machine, met een zeefmolen , Franse pers of espressomaker
- machine, French Press of espresso maker
- Andraschko ontwikkelt koffiespecialiteiten van speciale en premium soorten van de beste kwaliteit
Product beschrijving
Andraschko vernoemde deze variëteit, waarvan wordt gezegd dat het een winterontsnapping in een kopje is, naar de Bengaalse tijger. De espresso bestaat uit 100% Arabica's uit India, Colombia, Nicaragua en Panama. Een exotische en intense melange met weinig tot matige zuurgraad, maar des te meer diepte en volheid. Tropische kruidigheid en levendige noten vermengen zich met fruitige smaken van bosbessen en citrusvruchten. Andraschko brandt de bonen in de trommel, zoals typisch is voor een traditionele espresso. De smaken kunnen zich optimaal ontwikkelen in de trommelbrander, wat komt door de lage temperaturen en relatief lange brandtijd. De methode wordt als bijzonder zacht beschouwd. Nadat de bonen zijn geraffineerd, worden ze verpakt in aluminium ventielzakken zodat niets van hun aromatische diversiteit verloren gaat. Thuis worden deze smaken het beste geëxtraheerd in een percolator, French Press, portafiltermachine of volautomaat. De blend smaakt uitstekend als pure espresso, maar is ook ideaal als basis voor cappuccino. Andraschko onderhoudt nauw contact met de boerderijen rond de koffiegordel voor zijn specialiteitskoffie van hoge kwaliteit. Het oprichtersechtpaar deelde de passie voor koffie al voordat het bedrijf werd opgericht. De Andraschkos ontdekken en produceren al meer dan 15 jaar hun eigen variëteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en combinaties. Het branden gebeurt zorgvuldig met de hand om het best mogelijke resultaat te bereiken. Dit zorgt ervoor dat Andraschko koffies altijd van de hoogste kwaliteit zijn.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.