Andraschko Malabar Monsoon Espresso Blend
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Nootachtig, Zoetig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Pure Arabica premium espresso
- Krachtig, kruidig, nootachtig en aangenaam zoet
- Speciaal "Monsooned Malabar" rijpingsproces onttrekt de natuurlijke zuurgraad van de bonen
- Karakteristieke koffie voor de zuidwestkust van India
- Expressieve basis espresso voor creaties met melk
Product beschrijving
Een Monsooned Malabar is nu te vinden in het assortiment van veel topbranders. Zo ook bij de Berlijnse fabrikant Andraschko, die voor deze espressomelange alleen de beste Arabica's gebruikt. De toevoeging Monsooned Malabar verwijst naar het speciale rijpingsproces van de groene koffie: de geoogste bonen worden in de zon gedroogd en opgeslagen in hallen aan de Malabarkust tussen Bombay en Kerala in India tot het begin van de moesson, waar ze worden blootgesteld aan de constante verandering in moessonvochtigheid en de bijbehorende winden. Hierdoor verliezen ze hun natuurlijke zuurgraad en krijgen ze een gele kleur. Andraschko kiest vervolgens voor een medium donkere branding, wat uiteindelijk resulteert in een krachtige espresso waarvan de kruidige en nootachtige noten opvallen. Een aangename zoetheid van bruine suiker weerklinkt en resulteert in een espresso die kenmerkend is voor de zuidwestkust van India. Hij is het meest geschikt voor bereiding in een piston, percolator of volautomaat en vormt een uitstekende basisespresso voor spannende creaties met melkschuim. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko bestaat al sinds 1979 en werkt volgens het motto "From Crop to Cup", wat betekent dat de branderij altijd op zoek is naar speciale koffieboerderijen over de hele wereld en de reis van de boon volgt, van de plantage tot het gebrouwen eindproduct in het kopje.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.