Andraschko espresso proefpakket 750g
€26,49
Bespaar 8%
€28,97
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,25
|
€35,32 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Hoogwaardig Andraschko proefpakket: voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie populaire soorten van elk 250g: Déjà vu, Grand Cru Espresso en Mysore Tiger Espresso
- Uit de Berlijnse fabriek Andraschko - traditie en passie voor maximaal genot
- Uitstekend geschikt voor volautomaten, espresso voor piston en percolators
Product beschrijving
Het verhaal van Andraschko begint in 1979 in het voormalige West-Berlijn. Elisabeth en Willy Andraschko openden er een koffiehuis in Weense stijl. Hun wens om een stap verder te gaan en hun eigen koffies te maken werd vervuld in 2006 toen ze hun eigen koffiefabriek oprichtten, die zich sindsdien met hart en ziel heeft toegelegd op het ambacht van koffie. Het doel was en is om zich te onderscheiden van de massa en de koffiewereld te verrijken met echte specialiteiten die deze beschrijving verdienen. Hiertoe onderhoudt Andraschko persoonlijk contact met individuele boerderijen, grote plantages en coöperaties in de beste koffieregio's ter wereld. Regelmatige reizen, nauw en vriendschappelijk contact met de producenten en een gezamenlijk streven naar uitstekende kwaliteit kenmerken Andraschko's begrip van holistisch koffievakmanschap.
Zelf omschrijven ze de zoektocht naar koffiespecialiteiten zelfs als een „schattenjacht“ die uiteindelijk wordt beloond met „schatten“ in de vorm van de meest voortreffelijke groene koffie. De producenten worden dienovereenkomstig beloond. Het principe van directe handel resulteert ook in eerlijke prijzen die tot 150% hoger liggen dan het gemiddelde prijsniveau van de gebruikelijke Fairtrade handel. Hierdoor belanden alleen de beste Arabica variëteiten in Andraschko's koffietrommels. Hoewel ze moeilijker te verbouwen zijn en een lagere opbrengst hebben, hebben ze een verscheidenheid aan smaak- en zuurgraadstructuren, die bij Andraschko worden opgewekt met overeenkomstige boonspecifieke brandprofielen. Volgens de procedure „from crop to cup“ volgt de in Berlijn gevestigde branderij de reis van de boon van begin tot eind, van de plantage tot het kopje. Alleen zo kunnen ze keer op keer zulke harmonieuze en bijzondere koffies maken. Drie van deze creaties zijn samengebracht in deze proefpakket van 250 g, als hele bonen of al gemalen.
#1 Andraschko Déjà vu: Fris espresso-genot met een chocoladesmaak, fruitige rode bessen gecombineerd met zoete melasse – ooit geprobeerd? Binnenkort wel, want de Andraschko Déjà vu is nu exclusief verkrijgbaar in ons assortiment. Een voortreffelijke Arabica-creatie die niet alleen indruk maakt met zijn verscheidenheid aan smaken. Brazilië, Honduras en Colombia zijn de oorsprong van de kleine bonen, waar ze kunnen rijpen onder ideale omstandigheden en de Zuidoost-Amerikaanse zon. Ze worden voorzichtig en in kleine hoeveelheden geraffineerd in de trommelbranderij van de fabriek - de enige manier om de aangename smaak te ontwikkelen. Om er thuis optimaal van te kunnen genieten, adviseren we de bereiding in een volautomatische machine of espressomachine (op ongeveer 92°C tot 94°C), waarbij de creatie ook cappuccinoliefhebbers zal imponeren. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko staat voor traditie, passie en het beste koffiegenot. Optimale groeiomstandigheden, eerlijke handel met lokale boeren en duurzame landbouw zijn de hoekstenen van het bedrijf.
#2 Andraschko Grand Cru Espresso: In de zoektocht naar je favoriete koffie nodigt elke creatie je uit om de veelzijdige wereld van koffie opnieuw te ontdekken. De Andraschko Grand Cru is een heerlijke blend van espresso met voortreffelijke Arabica bonen. Hij heeft een donkere espressosmaak en een intens aroma dat gepaard gaat met een zachte zuurgraad. Het hoogtepunt zijn echter de diverse tonen van de melange, die doen denken aan gedroogd fruit en fruitige druiven. Er is ook een vleugje earl grey en pure chocolade, die het karakter prachtig afmaken. De uitstekende bonen in de blend zijn afkomstig van zonnige koffieplantages in Brazilië, Tanzania en India, waar ze worden verbouwd door ervaren boeren. We raden aan om hem te bereiden als cappuccino of espresso in een French Press, in een portafilter, in een percolator of in een volautomaat, zodat de gelaagde smaak ook thuis in je kopje vloeit. Elke vers gezette koffie is het begin van een nieuwe reis die het dagelijks leven vult met unieke genietmomenten. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko staat voor traditie, passie en koffiegenot op het hoogste niveau. Optimale groeiomstandigheden, eerlijke handel met lokale boeren en biologische landbouw vormen hierbij de hoeksteen.
#3 Andraschko Mysore Tiger Espresso: Andraschko heeft deze variëteit, waarvan wordt gezegd dat het een winterse ontsnapping in een kopje is, vernoemd naar de Bengaalse tijger. De espresso bestaat uit 100% arabica's uit India, Colombia, Nicaragua en Panama. Een exotische en intense melange met weinig tot matige zuren, maar des te meer diepte en volheid. Tropische kruidigheid en levendige noten vermengen zich met fruitige smaken van bosbessen en citrusvruchten. Andraschko brandt de bonen in de trommel, zoals typisch is voor een traditionele espresso. De smaken kunnen zich optimaal ontwikkelen in de trommelbrander, wat komt door de lage temperaturen en relatief lange brandtijd. De methode wordt als bijzonder zacht beschouwd. Nadat de bonen zijn geraffineerd, worden ze verpakt in aluminium ventielzakken zodat niets van hun aromatische diversiteit verloren gaat. Thuis worden deze smaken het beste geëxtraheerd in een percolator, French Press, portafiltermachine of volautomaat. De blend smaakt uitstekend als pure espresso, maar is ook ideaal als basis voor cappuccino. Andraschko onderhoudt nauw contact met de boerderijen rond de koffiegordel voor zijn specialiteitskoffie van hoge kwaliteit. Het oprichtersechtpaar deelde de passie voor koffie al voordat het bedrijf werd opgericht. De Andraschkos ontdekken en produceren al meer dan 15 jaar hun eigen variëteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en combinaties. Het branden gebeurt zorgvuldig met de hand om het best mogelijke resultaat te bereiken. Dit zorgt ervoor dat de koffies van Andraschko altijd van de hoogste kwaliteit zijn.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn) De koffiefabriek Andraschko begon zijn productie in 1979 in het voormalige West-Berlijn en is sindsdien altijd op zoek geweest naar speciale koffieboerderijen over de hele wereld. Trouw aan het motto "From Crop to Cup" volgt het bedrijf de reis van de boon van de plantage tot het eindproduct in het kopje en biedt zo een holistische koffie-ervaring. Dit proefpakket combineert de drie creaties Bar Italia, Viennese Coffee House Blend en Brasil Fazenda Santa Alina van elk 250g hele bonen. Let op: zorgt ervoor dat je meer wilt!
#1 Andraschko Bar Italia: Alleen de beste Arabica bonen uit Brazilië, Äthiopië en India worden gebruikt voor de Andraschko Bar Italia espressomelange. De fijne bonen worden geteeld op een hoogte van 1350 tot 1800 meter en verwerkt in de warme zon volgens de pulped natural methode. Deze speciale verwerkingsmethode verwijdert de zoetheid uit het vruchtvlees van de bonen. Het resultaat is een intense smaak die doorwerkt in het kopje. De donkere espresso in Triëst-stijl is ook verrukkelijk met een fijne zuurgraad, tonen van chocolade, zwarte thee en kruiden-bloemige hints. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko werkt al met passie en overtuiging aan zijn koffie sinds de opening van het Weense koffiehuis in Berlijn in 1979. Met Unger & Klein won de Bar Italia de eerste plaats in een brede publiekswedstrijd in Wenen en wist zo de titel "Golden Bean" in de wacht te slepen. De titel werd toegekend door Falstaff - het meest uitgebreide wijn- en gastronomieportaal van Oostenrijk.
#2 Andraschko Weense koffiehuismelange: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze espressomelange van Andraschko een toewijding aan het Weense koffiehuis als instituut van de Centraal-Europese koffiecultuur. Deze pure Arabica espresso wordt dan ook gekenmerkt door zijn klassiek milde zuurgraad, waarvan de harmonieuze smaak wordt bereikt door het combineren van acht geselecteerde Arabica variëteiten uit Brazilië, Indonesië en Nicaragua. De espresso wordt ook gekenmerkt door zijn complexe structuur en krachtige uiterlijk in het espressokopje. Door de donkere branding kunnen de kruidige en tropische smaken zich optimaal ontvouwen. Het ideale zetresultaat wordt bereikt in een portafilter, volautomaat of espressopot. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko bestaat al sinds 1979 en werkt volgens het motto "From Crop to Cup", wat betekent dat het bedrijf altijd op zoek is naar koffieboerderijen voor speciale koffiesoorten over de hele wereld en de reis van de boon volgt, van de plantage tot het eindproduct in het kopje.
#3 Andraschko Brasil Fazenda Santa Alina: De Brasil Fazenda Santa Alina Single Origin Espresso van Andraschko is gemaakt van 100% Arabica bonen van de Bourbon variëteit. De bonen worden geteeld op een hoogte van 1150 - 1400 meter in de Mogiana regio van Brazilië, waar de locatie ideaal is voor de productie van speciale koffie. De boerderij Fazenda Santa Alina ligt in Mogiana en is sinds 1907 eigendom van de familie Da Silva Dias. Joaquim da Silva Dias runt het familiebedrijf sinds 2001 en produceert een uitstekende 100% Bourbon espresso. De koffie wordt naturel gepulped en vervolgens donker gebrand. Het resultaat is een volle, aromatische koffie in het kopje. Hij wordt gekenmerkt door een vleugje gedroogd fruit - vergezeld van een vleugje abrikoos. Over het geheel genomen is de smaak nootachtig en zoet, met een ronde body. Deze koffie kan het beste worden bereid in een espressomachine of in een portafilter en is daarom ideaal voor een heerlijke cappuccino.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving individuele koffiesoorten te vervangen door koffiesoorten van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)--> -->
Zelf omschrijven ze de zoektocht naar koffiespecialiteiten zelfs als een „schattenjacht“ die uiteindelijk wordt beloond met „schatten“ in de vorm van de meest voortreffelijke groene koffie. De producenten worden dienovereenkomstig beloond. Het principe van directe handel resulteert ook in eerlijke prijzen die tot 150% hoger liggen dan het gemiddelde prijsniveau van de gebruikelijke Fairtrade handel. Hierdoor belanden alleen de beste Arabica variëteiten in Andraschko's koffietrommels. Hoewel ze moeilijker te verbouwen zijn en een lagere opbrengst hebben, hebben ze een verscheidenheid aan smaak- en zuurgraadstructuren, die bij Andraschko worden opgewekt met overeenkomstige boonspecifieke brandprofielen. Volgens de procedure „from crop to cup“ volgt de in Berlijn gevestigde branderij de reis van de boon van begin tot eind, van de plantage tot het kopje. Alleen zo kunnen ze keer op keer zulke harmonieuze en bijzondere koffies maken. Drie van deze creaties zijn samengebracht in deze proefpakket van 250 g, als hele bonen of al gemalen.
#1 Andraschko Déjà vu: Fris espresso-genot met een chocoladesmaak, fruitige rode bessen gecombineerd met zoete melasse – ooit geprobeerd? Binnenkort wel, want de Andraschko Déjà vu is nu exclusief verkrijgbaar in ons assortiment. Een voortreffelijke Arabica-creatie die niet alleen indruk maakt met zijn verscheidenheid aan smaken. Brazilië, Honduras en Colombia zijn de oorsprong van de kleine bonen, waar ze kunnen rijpen onder ideale omstandigheden en de Zuidoost-Amerikaanse zon. Ze worden voorzichtig en in kleine hoeveelheden geraffineerd in de trommelbranderij van de fabriek - de enige manier om de aangename smaak te ontwikkelen. Om er thuis optimaal van te kunnen genieten, adviseren we de bereiding in een volautomatische machine of espressomachine (op ongeveer 92°C tot 94°C), waarbij de creatie ook cappuccinoliefhebbers zal imponeren. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko staat voor traditie, passie en het beste koffiegenot. Optimale groeiomstandigheden, eerlijke handel met lokale boeren en duurzame landbouw zijn de hoekstenen van het bedrijf.
#2 Andraschko Grand Cru Espresso: In de zoektocht naar je favoriete koffie nodigt elke creatie je uit om de veelzijdige wereld van koffie opnieuw te ontdekken. De Andraschko Grand Cru is een heerlijke blend van espresso met voortreffelijke Arabica bonen. Hij heeft een donkere espressosmaak en een intens aroma dat gepaard gaat met een zachte zuurgraad. Het hoogtepunt zijn echter de diverse tonen van de melange, die doen denken aan gedroogd fruit en fruitige druiven. Er is ook een vleugje earl grey en pure chocolade, die het karakter prachtig afmaken. De uitstekende bonen in de blend zijn afkomstig van zonnige koffieplantages in Brazilië, Tanzania en India, waar ze worden verbouwd door ervaren boeren. We raden aan om hem te bereiden als cappuccino of espresso in een French Press, in een portafilter, in een percolator of in een volautomaat, zodat de gelaagde smaak ook thuis in je kopje vloeit. Elke vers gezette koffie is het begin van een nieuwe reis die het dagelijks leven vult met unieke genietmomenten. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko staat voor traditie, passie en koffiegenot op het hoogste niveau. Optimale groeiomstandigheden, eerlijke handel met lokale boeren en biologische landbouw vormen hierbij de hoeksteen.
#3 Andraschko Mysore Tiger Espresso: Andraschko heeft deze variëteit, waarvan wordt gezegd dat het een winterse ontsnapping in een kopje is, vernoemd naar de Bengaalse tijger. De espresso bestaat uit 100% arabica's uit India, Colombia, Nicaragua en Panama. Een exotische en intense melange met weinig tot matige zuren, maar des te meer diepte en volheid. Tropische kruidigheid en levendige noten vermengen zich met fruitige smaken van bosbessen en citrusvruchten. Andraschko brandt de bonen in de trommel, zoals typisch is voor een traditionele espresso. De smaken kunnen zich optimaal ontwikkelen in de trommelbrander, wat komt door de lage temperaturen en relatief lange brandtijd. De methode wordt als bijzonder zacht beschouwd. Nadat de bonen zijn geraffineerd, worden ze verpakt in aluminium ventielzakken zodat niets van hun aromatische diversiteit verloren gaat. Thuis worden deze smaken het beste geëxtraheerd in een percolator, French Press, portafiltermachine of volautomaat. De blend smaakt uitstekend als pure espresso, maar is ook ideaal als basis voor cappuccino. Andraschko onderhoudt nauw contact met de boerderijen rond de koffiegordel voor zijn specialiteitskoffie van hoge kwaliteit. Het oprichtersechtpaar deelde de passie voor koffie al voordat het bedrijf werd opgericht. De Andraschkos ontdekken en produceren al meer dan 15 jaar hun eigen variëteiten en zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en combinaties. Het branden gebeurt zorgvuldig met de hand om het best mogelijke resultaat te bereiken. Dit zorgt ervoor dat de koffies van Andraschko altijd van de hoogste kwaliteit zijn.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn) De koffiefabriek Andraschko begon zijn productie in 1979 in het voormalige West-Berlijn en is sindsdien altijd op zoek geweest naar speciale koffieboerderijen over de hele wereld. Trouw aan het motto "From Crop to Cup" volgt het bedrijf de reis van de boon van de plantage tot het eindproduct in het kopje en biedt zo een holistische koffie-ervaring. Dit proefpakket combineert de drie creaties Bar Italia, Viennese Coffee House Blend en Brasil Fazenda Santa Alina van elk 250g hele bonen. Let op: zorgt ervoor dat je meer wilt!
#1 Andraschko Bar Italia: Alleen de beste Arabica bonen uit Brazilië, Äthiopië en India worden gebruikt voor de Andraschko Bar Italia espressomelange. De fijne bonen worden geteeld op een hoogte van 1350 tot 1800 meter en verwerkt in de warme zon volgens de pulped natural methode. Deze speciale verwerkingsmethode verwijdert de zoetheid uit het vruchtvlees van de bonen. Het resultaat is een intense smaak die doorwerkt in het kopje. De donkere espresso in Triëst-stijl is ook verrukkelijk met een fijne zuurgraad, tonen van chocolade, zwarte thee en kruiden-bloemige hints. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko werkt al met passie en overtuiging aan zijn koffie sinds de opening van het Weense koffiehuis in Berlijn in 1979. Met Unger & Klein won de Bar Italia de eerste plaats in een brede publiekswedstrijd in Wenen en wist zo de titel "Golden Bean" in de wacht te slepen. De titel werd toegekend door Falstaff - het meest uitgebreide wijn- en gastronomieportaal van Oostenrijk.
#2 Andraschko Weense koffiehuismelange: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze espressomelange van Andraschko een toewijding aan het Weense koffiehuis als instituut van de Centraal-Europese koffiecultuur. Deze pure Arabica espresso wordt dan ook gekenmerkt door zijn klassiek milde zuurgraad, waarvan de harmonieuze smaak wordt bereikt door het combineren van acht geselecteerde Arabica variëteiten uit Brazilië, Indonesië en Nicaragua. De espresso wordt ook gekenmerkt door zijn complexe structuur en krachtige uiterlijk in het espressokopje. Door de donkere branding kunnen de kruidige en tropische smaken zich optimaal ontvouwen. Het ideale zetresultaat wordt bereikt in een portafilter, volautomaat of espressopot. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko bestaat al sinds 1979 en werkt volgens het motto "From Crop to Cup", wat betekent dat het bedrijf altijd op zoek is naar koffieboerderijen voor speciale koffiesoorten over de hele wereld en de reis van de boon volgt, van de plantage tot het eindproduct in het kopje.
#3 Andraschko Brasil Fazenda Santa Alina: De Brasil Fazenda Santa Alina Single Origin Espresso van Andraschko is gemaakt van 100% Arabica bonen van de Bourbon variëteit. De bonen worden geteeld op een hoogte van 1150 - 1400 meter in de Mogiana regio van Brazilië, waar de locatie ideaal is voor de productie van speciale koffie. De boerderij Fazenda Santa Alina ligt in Mogiana en is sinds 1907 eigendom van de familie Da Silva Dias. Joaquim da Silva Dias runt het familiebedrijf sinds 2001 en produceert een uitstekende 100% Bourbon espresso. De koffie wordt naturel gepulped en vervolgens donker gebrand. Het resultaat is een volle, aromatische koffie in het kopje. Hij wordt gekenmerkt door een vleugje gedroogd fruit - vergezeld van een vleugje abrikoos. Over het geheel genomen is de smaak nootachtig en zoet, met een ronde body. Deze koffie kan het beste worden bereid in een espressomachine of in een portafilter en is daarom ideaal voor een heerlijke cappuccino.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving individuele koffiesoorten te vervangen door koffiesoorten van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffiesoorten in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn)--> -->
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.