Andraschko bestsellerverpakking 3kg
€91,99
Bespaar 7%
€99,97
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,21
|
€30,66 / 1kg
Nummer
Dit artikel is geen verzendkosten
Ons bereidingsadvies
Percolator
pistonmachine
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Hoogwaardig Andraschko bestsellerpakket: voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie populaire soorten van elk 1 kg: Bar Italia, Weense koffiehuismelange en Déjà vu
- Uitstekend geschikt voor volautomaten, percolators en pistons
- Van de in Berlijn gevestigde fabrikant Andraschko - traditie en passie voor maximaal genot
Product beschrijving
De naam Andraschko komt van de familienaam van Elisabeth en Willy Andraschko, wier relatie grotendeels werd en nog steeds wordt gekenmerkt door hun toewijding aan koffie. Al in 1979 openden ze samen een klassiek koffiehuis in Weense stijl in het toenmalige West-Berlijn. Met de ambitie om nog meer in eigen hand te nemen en eindelijk hun eigen koffies te kunnen maken, namen de twee in 2006 de volgende stap en openden hun eigen koffiefabriek. Vanaf het begin was het duidelijk dat hier geen gewone koffies zouden worden geproduceerd, maar authentieke, handgemaakte eindproducten met een sterk karakter.
Om het hoge niveau van de koffiespecialiteiten te bereiken, begeleidt de fabriek de koffie in de hele waardeketen van gewas tot kopje. Concreet betekent dit dat Willy en Elisabeth Andraschko waar mogelijk en nodig persoonlijk contact onderhouden met individuele boerderijen, grote plantages en coöperaties in de beste koffieregio's ter wereld. Hierdoor kunnen de behoeften van de producenten en de eisen van Andraschko zo goed mogelijk worden gecommuniceerd om het best mogelijke resultaat voor alle betrokkenen te bereiken. Uiteindelijk betekent dit een eerlijke beloning voor de hoogste kwaliteit groene koffie. Andraschko gaat zelfs zo ver dat het tot 150% boven het gemiddelde prijsniveau van de gebruikelijke Fairtrade handel betaalt en directe handelsrelaties op ooghoogte zijn standaard.
Daarnaast betrekt de koffiefabriek alleen Arabica bonen, die moeilijker te verbouwen zijn en een lagere opbrengst hebben en daarom duurder zijn dan robusta bonen. Aan de andere kant hebben Arabica-variëteiten van hoge kwaliteit complexere smaak- en zuurgraadstructuren, die vervolgens in de branderij in Berlijn worden opgewekt met bijbehorende boonspecifieke brandprofielen. Er worden alleen bonen van één enkele herkomst gebruikt en ze worden met de grootste zorg verwerkt. Alleen zo kan Andraschko keer op keer zulke harmonieuze en karaktervolle koffies maken. Dit geldt niet alleen, maar vooral voor de drie koffiesoorten in dit proefpakket. Dit zijn de populairste creaties van de in Berlijn gevestigde fabrikant, die al lang bekend zijn en gewaardeerd worden door koffiekenners.
#1 Andraschko Bar Italia: Alleen de beste Arabica bonen uit Brazilië, Äthiopië en India worden gebruikt voor de Andraschko Bar Italia espressomelange. De fijne bonen worden geteeld op een hoogte van 1350 tot 1800 meter en verwerkt in de warme zon volgens de pulped natural methode. Deze speciale verwerkingsmethode verwijdert de zoetheid uit het vruchtvlees van de bonen. Het resultaat is een intense smaak die doorwerkt in het kopje. De donkere espresso in Triëst-stijl is ook verrukkelijk met een fijne zuurgraad, tonen van chocolade, zwarte thee en kruiden-bloemige hints. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko werkt al met passie en overtuiging aan zijn koffie sinds de opening van het Weense koffiehuis in Berlijn in 1979. Met Unger & Klein won de Bar Italia de eerste plaats in een brede publiekswedstrijd in Wenen en wist zo de titel "Golden Bean" in de wacht te slepen. De titel werd toegekend door Falstaff - het meest uitgebreide wijn- en gastronomieportaal van Oostenrijk.
#2 Andraschko Weense koffiehuismelange: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze espressomelange van Andraschko een toewijding aan het Weense koffiehuis als instituut van de Centraal-Europese koffiecultuur. Deze pure Arabica espresso wordt dan ook gekenmerkt door zijn klassiek milde zuurgraad, waarvan de harmonieuze smaak wordt bereikt door het combineren van acht geselecteerde Arabica variëteiten uit Brazilië, Indonesië en Nicaragua. De espresso wordt ook gekenmerkt door zijn complexe structuur en krachtige uiterlijk in het espressokopje. Door de donkere branding kunnen de kruidige en tropische smaken zich optimaal ontvouwen. Het ideale zetresultaat wordt bereikt in een portafilter, volautomaat of espressopot. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko bestaat al sinds 1979 en werkt volgens het motto "From Crop to Cup", wat betekent dat het bedrijf altijd op zoek is naar koffieboerderijen voor speciale koffiesoorten over de hele wereld en de reis van de boon volgt, van de plantage tot het eindproduct in het kopje.
#3 Andraschko Déjà vu: Fris espressogenot met een chocoladesmaak, fruitige rode bessen gecombineerd met zoete melasse – ooit geprobeerd? Binnenkort wel, want de Andraschko Déjà vu is nu exclusief verkrijgbaar in ons assortiment. Een voortreffelijke Arabica-creatie die niet alleen indruk maakt met zijn verscheidenheid aan smaken. Brazilië, Honduras en Colombia zijn de oorsprong van de kleine bonen, waar ze kunnen rijpen onder ideale omstandigheden en de Zuidoost-Amerikaanse zon. Ze worden voorzichtig en in kleine hoeveelheden geraffineerd in de trommelbranderij van de fabriek - de enige manier om de aangename smaak te ontwikkelen. Om er thuis optimaal van te kunnen genieten, adviseren we de bereiding in een volautomatische machine of espressomachine (op ongeveer 92°C tot 94°C), waarbij de creatie ook cappuccinoliefhebbers zal imponeren. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko staat voor traditie, passie en het beste koffiegenot. Optimale groeiomstandigheden, eerlijke handel met lokale boeren en duurzame landbouw zijn de hoekstenen van het bedrijf.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit, mochten koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn) -->
Om het hoge niveau van de koffiespecialiteiten te bereiken, begeleidt de fabriek de koffie in de hele waardeketen van gewas tot kopje. Concreet betekent dit dat Willy en Elisabeth Andraschko waar mogelijk en nodig persoonlijk contact onderhouden met individuele boerderijen, grote plantages en coöperaties in de beste koffieregio's ter wereld. Hierdoor kunnen de behoeften van de producenten en de eisen van Andraschko zo goed mogelijk worden gecommuniceerd om het best mogelijke resultaat voor alle betrokkenen te bereiken. Uiteindelijk betekent dit een eerlijke beloning voor de hoogste kwaliteit groene koffie. Andraschko gaat zelfs zo ver dat het tot 150% boven het gemiddelde prijsniveau van de gebruikelijke Fairtrade handel betaalt en directe handelsrelaties op ooghoogte zijn standaard.
Daarnaast betrekt de koffiefabriek alleen Arabica bonen, die moeilijker te verbouwen zijn en een lagere opbrengst hebben en daarom duurder zijn dan robusta bonen. Aan de andere kant hebben Arabica-variëteiten van hoge kwaliteit complexere smaak- en zuurgraadstructuren, die vervolgens in de branderij in Berlijn worden opgewekt met bijbehorende boonspecifieke brandprofielen. Er worden alleen bonen van één enkele herkomst gebruikt en ze worden met de grootste zorg verwerkt. Alleen zo kan Andraschko keer op keer zulke harmonieuze en karaktervolle koffies maken. Dit geldt niet alleen, maar vooral voor de drie koffiesoorten in dit proefpakket. Dit zijn de populairste creaties van de in Berlijn gevestigde fabrikant, die al lang bekend zijn en gewaardeerd worden door koffiekenners.
#1 Andraschko Bar Italia: Alleen de beste Arabica bonen uit Brazilië, Äthiopië en India worden gebruikt voor de Andraschko Bar Italia espressomelange. De fijne bonen worden geteeld op een hoogte van 1350 tot 1800 meter en verwerkt in de warme zon volgens de pulped natural methode. Deze speciale verwerkingsmethode verwijdert de zoetheid uit het vruchtvlees van de bonen. Het resultaat is een intense smaak die doorwerkt in het kopje. De donkere espresso in Triëst-stijl is ook verrukkelijk met een fijne zuurgraad, tonen van chocolade, zwarte thee en kruiden-bloemige hints. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko werkt al met passie en overtuiging aan zijn koffie sinds de opening van het Weense koffiehuis in Berlijn in 1979. Met Unger & Klein won de Bar Italia de eerste plaats in een brede publiekswedstrijd in Wenen en wist zo de titel "Golden Bean" in de wacht te slepen. De titel werd toegekend door Falstaff - het meest uitgebreide wijn- en gastronomieportaal van Oostenrijk.
#2 Andraschko Weense koffiehuismelange: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze espressomelange van Andraschko een toewijding aan het Weense koffiehuis als instituut van de Centraal-Europese koffiecultuur. Deze pure Arabica espresso wordt dan ook gekenmerkt door zijn klassiek milde zuurgraad, waarvan de harmonieuze smaak wordt bereikt door het combineren van acht geselecteerde Arabica variëteiten uit Brazilië, Indonesië en Nicaragua. De espresso wordt ook gekenmerkt door zijn complexe structuur en krachtige uiterlijk in het espressokopje. Door de donkere branding kunnen de kruidige en tropische smaken zich optimaal ontvouwen. Het ideale zetresultaat wordt bereikt in een portafilter, volautomaat of espressopot. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko bestaat al sinds 1979 en werkt volgens het motto "From Crop to Cup", wat betekent dat het bedrijf altijd op zoek is naar koffieboerderijen voor speciale koffiesoorten over de hele wereld en de reis van de boon volgt, van de plantage tot het eindproduct in het kopje.
#3 Andraschko Déjà vu: Fris espressogenot met een chocoladesmaak, fruitige rode bessen gecombineerd met zoete melasse – ooit geprobeerd? Binnenkort wel, want de Andraschko Déjà vu is nu exclusief verkrijgbaar in ons assortiment. Een voortreffelijke Arabica-creatie die niet alleen indruk maakt met zijn verscheidenheid aan smaken. Brazilië, Honduras en Colombia zijn de oorsprong van de kleine bonen, waar ze kunnen rijpen onder ideale omstandigheden en de Zuidoost-Amerikaanse zon. Ze worden voorzichtig en in kleine hoeveelheden geraffineerd in de trommelbranderij van de fabriek - de enige manier om de aangename smaak te ontwikkelen. Om er thuis optimaal van te kunnen genieten, adviseren we de bereiding in een volautomatische machine of espressomachine (op ongeveer 92°C tot 94°C), waarbij de creatie ook cappuccinoliefhebbers zal imponeren. De Berlijnse koffiefabrikant Andraschko staat voor traditie, passie en het beste koffiegenot. Optimale groeiomstandigheden, eerlijke handel met lokale boeren en duurzame landbouw zijn de hoekstenen van het bedrijf.
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.