100% Arabica Espresso - proefpakket 750g
€26,96
Bespaar 6%
€28,97
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,25
|
€35,95 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
Ons bereidingsadvies
Volautomatische machine
Korte beschrijving
- Proefpakket: Voor ontdekkingsreizigers en als cadeau-idee
- Drie uitstekende Arabica-koffies, elk 250g: Caffè Caimano Espresso Cento, Berliner Kaffeerösterei Café Cremé Kaiserhof en Schwarzmond Pluto
- Brandingen De brandingen
- bestaan uit 100% van de beste Arabica bonen
- Volle en aromatische smaakbeleving
- Stabiel en romig crema
- Perfect voor volautomatische machines
Product beschrijving
Arabica-bonen worden beschouwd als het kenmerk van goede koffie en zijn alomtegenwoordig in de handel. Hun wereldwijde marktaandeel wordt geschat op ongeveer 70% van alle verhandelde koffiebonen. Robusta-bonen nemen de resterende 30% voor hun rekening. Arabica heeft de overhand gekregen vanwege de aantrekkelijke verscheidenheid aan smaken en complexiteit van de smaak, wat niet betekent dat de andere variëteiten minder lekker zijn. Uiteindelijk blijft smaak subjectief en hangt de smaakexpressie van elke bonensoort af van vele factoren.
De beslissende parameters zijn herkomst, bodemsamenstelling, klimaat, verzorging, verwerking na de oogst en uiteindelijk de verhouding tussen branden en mengen. Arabica-bonen en hun subgenera hebben inherent een groot potentieel. Oorspronkelijk is de Arabica plant afkomstig van de Typica variëteit, die populair was in de 15e eeuw en vooral wijdverspreid was in Ethiopië en later in Jemen. Tegenwoordig groeit zijn opvolger coffea arabica in de zogenaamde koffiegordel rond de Äquator en gedijt hij op een hoogte van ongeveer 1000 meter boven zeeniveau. Vergeleken met de robustaboon, die ook goed gedijt op lage hoogtes, groeit arabica veel langzamer en is minder productief. Robustabonen zijn ook hittebestendiger en, dankzij hun relatief hogere cafeïnegehalte, minder gevoelig voor ongedierte - Sage: robuuster.
De complexere verwerking van arabica en hun grotere verscheidenheid aan smaken maken ze de meer gewilde en duurdere bonen. Niet alle arabica is echter hetzelfde, want er zijn ook veel subtypes zoals de Heirloom en Bourbon variëteiten of kruisingen zoals SL34 en SL38. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke smaak welke koffie het beste smaakt bij welke verwerking en welke bereidingswijze. Uiteindelijk helpt alleen uitproberen en in het beste geval vertrouwen op de expertise van ervaren branders. Daarom bevat dit proefpakket 250 g van elk van de geselecteerde Arabica-koffiesoorten.
#1 Caffè Caimano Espresso Cento: De nieuwe Espresso Cento (ital.De nieuwe Espresso Cento (Italiaans: „honderd“) van Caimano maakt zijn belofte waar: 100% beste Arabica-bonen, die samenkomen in een fijn uitgebalanceerde melange en zachtjes zijn verfijnd in de trommel met een mediumsterk brandprofiel. Het resultaat is een volle en rijke espresso die het best tot zijn recht komt in een portafilter of een espresso voor koffiezetapparaat. De levering omvat 250 g of 1 kg hele bonen of, op verzoek, reeds gemalen bonen, die worden geleverd in een verpakking met een smaakventiel. Het jonge merk Caffè Caimano richt zich op een moderne herinterpretatie van aloude Italiaanse koffiewaarden en is daarmee bij de tijd.
#2 Berliner Kaffeerösterei Café Cremé Kaiserhof: Een imperial Café Cremé samengesteld uit Arabica's uit Brazilië en Colombia. Het brandprofiel is medium, de zuurgraad laag en de smaak intens. Tonen van cacao en geroosterd brood domineren de smaak. De secundaire smaak voegt facetten toe van hazelnoot, rietsuiker, zwarte thee, citrus, frambozen en walnoten. In combinatie creëren ze een spannende compositie van harmonieuze smaken die het best tot hun recht komen wanneer ze bereid worden in een volautomatische machine. De Café Cremé Kaiserhof is echter ook geschikt voor de portafilter en de pot op het fornuis. De particuliere Berliner Kaffeerästerei-fabriek hecht veel belang aan kwaliteit en duurzaamheid en staat in nauw contact met de koffieboeren van de leverancier. De geïmporteerde ruwe bonen worden verwerkt volgens de kwaliteitsvoorschriften van het Duitse koffiegilde.
#3 Schwarzmond Pluto: De intense espressobranding Pluto maakt indruk met een volle body, intense crema en een laag zuurgehalte. Deze creatie is een fairtrade Arabica koffie. De hoogland Arabica bonen worden verbouwd onder de beste klimatologische omstandigheden in Brazilië, India en Latijns-Amerika. Het complexe smaakprofiel van deze volle espressomelange wordt perfect afgerond door chocolade- en notenaroma's. Schwarzmond's Pluto smaakt niet alleen heerlijk als espresso. Het is ook een ideale basis voor heerlijke melkdranken zoals cappuccino of latte macchiato. Pluto is ideaal voor bereiding in een percolator, portafiltermachine of volautomaat. De hoogste kwaliteit is bijzonder belangrijk voor Schwarzmond. Daarom worden de koffiebonen met de hand geoogst en gebrand en alleen in kleine hoeveelheden. Met behulp van speciale zakken van kraftpapier blijven de unieke smaken van de premium koffie zelfs na opening behouden. Wij zijn ervan overtuigd: Pluto staat voor koffiegenot dat de wereld ver te boven gaat!
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn.)
De beslissende parameters zijn herkomst, bodemsamenstelling, klimaat, verzorging, verwerking na de oogst en uiteindelijk de verhouding tussen branden en mengen. Arabica-bonen en hun subgenera hebben inherent een groot potentieel. Oorspronkelijk is de Arabica plant afkomstig van de Typica variëteit, die populair was in de 15e eeuw en vooral wijdverspreid was in Ethiopië en later in Jemen. Tegenwoordig groeit zijn opvolger coffea arabica in de zogenaamde koffiegordel rond de Äquator en gedijt hij op een hoogte van ongeveer 1000 meter boven zeeniveau. Vergeleken met de robustaboon, die ook goed gedijt op lage hoogtes, groeit arabica veel langzamer en is minder productief. Robustabonen zijn ook hittebestendiger en, dankzij hun relatief hogere cafeïnegehalte, minder gevoelig voor ongedierte - Sage: robuuster.
De complexere verwerking van arabica en hun grotere verscheidenheid aan smaken maken ze de meer gewilde en duurdere bonen. Niet alle arabica is echter hetzelfde, want er zijn ook veel subtypes zoals de Heirloom en Bourbon variëteiten of kruisingen zoals SL34 en SL38. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke smaak welke koffie het beste smaakt bij welke verwerking en welke bereidingswijze. Uiteindelijk helpt alleen uitproberen en in het beste geval vertrouwen op de expertise van ervaren branders. Daarom bevat dit proefpakket 250 g van elk van de geselecteerde Arabica-koffiesoorten.
#1 Caffè Caimano Espresso Cento: De nieuwe Espresso Cento (ital.De nieuwe Espresso Cento (Italiaans: „honderd“) van Caimano maakt zijn belofte waar: 100% beste Arabica-bonen, die samenkomen in een fijn uitgebalanceerde melange en zachtjes zijn verfijnd in de trommel met een mediumsterk brandprofiel. Het resultaat is een volle en rijke espresso die het best tot zijn recht komt in een portafilter of een espresso voor koffiezetapparaat. De levering omvat 250 g of 1 kg hele bonen of, op verzoek, reeds gemalen bonen, die worden geleverd in een verpakking met een smaakventiel. Het jonge merk Caffè Caimano richt zich op een moderne herinterpretatie van aloude Italiaanse koffiewaarden en is daarmee bij de tijd.
#2 Berliner Kaffeerösterei Café Cremé Kaiserhof: Een imperial Café Cremé samengesteld uit Arabica's uit Brazilië en Colombia. Het brandprofiel is medium, de zuurgraad laag en de smaak intens. Tonen van cacao en geroosterd brood domineren de smaak. De secundaire smaak voegt facetten toe van hazelnoot, rietsuiker, zwarte thee, citrus, frambozen en walnoten. In combinatie creëren ze een spannende compositie van harmonieuze smaken die het best tot hun recht komen wanneer ze bereid worden in een volautomatische machine. De Café Cremé Kaiserhof is echter ook geschikt voor de portafilter en de pot op het fornuis. De particuliere Berliner Kaffeerästerei-fabriek hecht veel belang aan kwaliteit en duurzaamheid en staat in nauw contact met de koffieboeren van de leverancier. De geïmporteerde ruwe bonen worden verwerkt volgens de kwaliteitsvoorschriften van het Duitse koffiegilde.
#3 Schwarzmond Pluto: De intense espressobranding Pluto maakt indruk met een volle body, intense crema en een laag zuurgehalte. Deze creatie is een fairtrade Arabica koffie. De hoogland Arabica bonen worden verbouwd onder de beste klimatologische omstandigheden in Brazilië, India en Latijns-Amerika. Het complexe smaakprofiel van deze volle espressomelange wordt perfect afgerond door chocolade- en notenaroma's. Schwarzmond's Pluto smaakt niet alleen heerlijk als espresso. Het is ook een ideale basis voor heerlijke melkdranken zoals cappuccino of latte macchiato. Pluto is ideaal voor bereiding in een percolator, portafiltermachine of volautomaat. De hoogste kwaliteit is bijzonder belangrijk voor Schwarzmond. Daarom worden de koffiebonen met de hand geoogst en gebrand en alleen in kleine hoeveelheden. Met behulp van speciale zakken van kraftpapier blijven de unieke smaken van de premium koffie zelfs na opening behouden. Wij zijn ervan overtuigd: Pluto staat voor koffiegenot dat de wereld ver te boven gaat!
(Producten in het proefpakket kunnen variëren als de vraag erg groot is.roastmarket behoudt zich het recht voor om individuele koffies zonder voorafgaande kennisgeving om te ruilen voor koffies van gelijke of hogere kwaliteit, indien de koffies in individuele gevallen niet vers beschikbaar zijn.)
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.