Wittmann Kaffee Monsooned Malabar
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Zeer donker
Tamelijk sterk
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Korte beschrijving
- Sterke Single Origin Monsooned Malabar Arabica espresso
- Veel body en smaak met intense chocolade-nootachtige tonen en de zoetheid van bruine suiker
- Arabica uit het West-Ghats gebergte; Monsooning in Mangalore, Malabar
- Veelzijdig in gebruik: Aero en French Press werken net zo goed als volautomatische machines en pistons
- Wittmann brandt zijn koffiecreaties uitsluitend met behulp van het zachte trommelbrandproces
Product beschrijving
Volkanische bodem voor een diverse smaak
Wittmann biedt met deze creatie een Monsooned Malabar Espresso van de hoogste kwaliteit. Alleen de beste Arabica's worden gebruikt, die uitsluitend uit het West-Gaths gebergte komen. De koffieplanten gedijen daar onder bijna ideale omstandigheden: De vulkanische bodem is bijzonder rijk aan voedingsstoffen, de vegetatie zorgt voor voldoende schaduw en de hoogtes tussen 1100 en 1200 meter boven zeeniveau zorgen voor een langzamere groei van de struiken, waardoor de koffiebessen meer tijd hebben om hun boonspecifieke aroma te ontwikkelen. Na de oogst worden de bonen gewassen en verwerkt. Om er echte Monsooned Malabar koffie van te maken, worden ze vervolgens naar Mangalore aan de Malabarkust gebracht, waar ze in speciale pakhuizen worden opgeslagen en blootgesteld aan de vochtige moessonwinden die van juni tot september vanuit de Arabische Zee naar binnen waaien. Hierdoor kunnen de bonen hun onmiskenbare smaak ontwikkelen.
[cLineBreakbr />
Een krachtige espresso met veel body
Wittmann benadrukt deze smaakeigenheid met een zeer donkere espressosmaak. Tegelijkertijd worden alle restzuren uit de bonen verbannen en wordt de intensiteit in het kopje gemaximaliseerd. De sterke espresso presenteert zich met veel body en een zwaar mondgevoel. De smaak wordt gedomineerd door chocolade en noot, de zoetheid doet denken aan bruine suiker. De Wittmann Monsooned Malabar kan op verschillende manieren worden gebruikt en laat zich van verschillende kanten zien, afhankelijk van hoe hij wordt bereid: We raden de aero en French Press aan, de volautomaat en natuurlijk de portafiltermachine. Dankzij zijn assertiviteit mengt hij perfect met melk en geeft elke drank zijn eigen persoonlijke smaak.
Bij Wittmann is de slogan „Voor de liefde van koffie“ geen loze kreet, maar een dagelijkse realiteit. Alleen de beste en meest selecte groene koffies worden voor Wittmann geraffineerd volgens het traditionele trommelbrandproces. Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit.
Productvergelijking
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.