Wittmann Kaffee Honduras Biologisch
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
Mild
Medium
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Single Origin gemaakt van de fijnste Arabica bonen (100%)
- Medium espresso gebrand (City Roast) met een gebalanceerde smaak en body en intense tonen van hazelnoot en zwarte thee
- Exquisite bonen (Catuaí en Parainema) uit Honduras
- Ideaal voor de filter , Franse pers of volautomaat
- de French Press of de volautomaat
- Traditioneel getrommeld gebrand bij Wittmann
Product beschrijving
Samen voor het beste koffiegenot uit Honduras
Voor de Honduras Organic van Wittmann Kaffee blikken we even terug: In 1975 begonnen bijna 228 koffieproducenten, waaronder 30 vrouwen, samen te werken met hun families en koffie – te verkopen van de Cooperativea Agrícola Uníon y Fuerza (CAUFUL). Het duurde even voordat ze in 2002 officieel erkend werden als coöperatie. In datzelfde jaar kochten ze samen een boerderij van 40 manzana, wat in die tijd erg ongebruikelijk was in de regio. Maar hun succes bewees hun gelijk en samen begonnen ze koffie te verbouwen in het Hondurese departement La Paz. Vandaag de dag heeft CAUFUL 146 actieve leden die elk 1,5 manzana (ongeveer 2,5 hectare) biologisch en duurzaam verbouwen. De gemeente Marcala is een uitstekend adres in de koffiewereld, want de plaats staat niet alleen bekend om zijn voortreffelijke groene koffie, maar heeft ook de eerste beschermde oorsprongsbenaming voor koffie. Het klimaat biedt ook hele-jaar-temperaturen van maximaal 24°C tot 28°C, wat perfecte omstandigheden biedt voor de teelt. En alles wat ze in Marcala niet hebben, vinden ze in de naburige stad: naast twee pelmachines drogen ze de koffie daar zowel in de zon als in speciale faciliteiten. Becamo, het zusterbedrijf van InterAmerican in Honduras, werkt samen met de CAUFUL boeren aan hun zongedroogde proces om elke nuance van de smaak uit elke koffie te halen. Met het oog op de toekomst blijft de samenwerking werken aan het verbeteren van de koffiekwaliteit, ook al brengt vooruitgang ook een zeker risico met zich mee. Onlangs is CAUFUL begonnen met een intensief verjongingsprogramma op de gezamenlijke boerderij, waarbij een groot deel van de bomen is gesnoeid en gesnoeid. Hoewel dit op korte termijn zal leiden tot een lagere productie, willen de boeren in de toekomst een nog lekkerder koffiegenot bieden – ook zodat toekomstige generaties de traditionele koffieteelt in de regio La Paz kunnen voortzetten.
Balans dankzij City Roast
Bij Wittmann Kaffee staan ervaring en passie voorop in het brandproces om de perfecte melange uit de fijne groene koffie te toveren – natuurlijk traditioneel en voorzichtig in de trommelbrander. De klassieke manier van branden zorgt voor een gelijkmatige en zachte verfijning om het beste uit de bonen te halen. In tegenstelling tot industriële branders wordt er geen looizuur geproduceerd in de trommel, waardoor de koffie bijzonder zacht en aromatisch wordt. De Probat trommelbrander is een echte klassieker en wordt al tientallen jaren gebruikt door de beste branders ter wereld. Ook bij Wittmann moet hij aan de hoge eisen voldoen en de perfecte balans tussen brandtijd en luchttemperatuur mogelijk maken. De brandgraad City Roast ontleent zijn naam niet aan de stad. Koffie die in de brander blijft tot kort voor of na de tweede crack wordt City Roast genoemd. Het resultaat is een middelbruine kleur, een gebalanceerde body en een merkbaar zuurtje. Om dit te bereiken wordt de brander voorverwarmd tot een temperatuur tussen 180°C en 200°C om het brandproces te starten. De fijne, nog groene bonen druppelen langzaam de brandtrommel in om op de gewenste temperatuur geraffineerd te worden. Zelfs voor ervaren brandmeesters is het einde van het brandproces een cruciaal moment, omdat het perfecte moment om de trommel te openen alleen kan worden gekozen met veel vaardigheid, flair en een scherp oog - en dat kan het verschil maken tussen hoge kwaliteit en het mislukken van een hele partij. Een brandproces duurt meestal tussen de 8 en 25 minuten. Het hoogtepunt moet echter nog komen, want de geurige en volledig gebrande bonen worden nu op de koelzeef gegoten. Met een constante, zachte beweging en toevoer van frisse lucht koelen de bonen snel af. Dit is belangrijk om te voorkomen dat ze uitdrogen. Dit is belangrijk zodat ze niet verder roesten. De volgende dag zijn de vers gebrande koffiebonen dan klaar om thuis van te genieten.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.