
Imping PachaMama Bio 250g
€9,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,28
|
€39,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
2 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Medium
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
Filterkoffie
French Press
Prijzen en onderscheidingen


Korte beschrijving

- Single Origin Arabica koffie uit de Peruaanse hooglanden
- De koffie is zoet met tonen van fruit, chocolade en amandelen
- De Catuai en Caturra boonsoorten worden biologisch verbouwd tussen 1320 en 1720 meter boven zeeniveau
- Bereiding aanbevolen in French Press, handfilter, filtermachine of mokka pot
- Imping besteedt veel aandacht aan goede kwaliteit en eerlijke productie- en handelsomstandigheden
Product beschrijving
Pachamama is een oud woord van de Inca's en staat voor Moeder Aarde. Deze variëteit van Imping komt dan ook uit de Peruaanse hooglanden, waar de Inca's ooit leefden. De gebruikte Arabica bonen zijn Single Origin, wat betekent dat ze allemaal uit hetzelfde teeltgebied komen. Alleen de beste bonen van een oogst worden verwerkt en daarom staat Single Origin bekend om zijn topkwaliteit. PachaMama gebruikt Catuai en Caturrra bonen, die biologisch geteeld worden in het Peruaanse dorp Miguel Grau op een hoogte van 1320 tot 1720 meter. De grond op deze hoogten vereist een bijzonder intensieve teelt, maar is zeer rijk aan voedingsstoffen. Het teeltgebied is een van de beste in Peru. De afgewerkte koffie heeft een zeer lage zuurgraad en een zoete smaak met tonen van amandel, chocolade en fruit. De groene koffie van hoge kwaliteit wordt met de grootste zorg gebrand in de trommel bij Imping, zodat de waardevolle bonen hun smaken optimaal kunnen ontwikkelen. Na het branden worden ze verpakt in een speciale smaakbeschermende zak. Ze kunnen worden bereid met een French Press, filtermachine, handfilter of mokkapot. Imping steunt de coöperatie van cafetaleros en leidt lokale boeren op. Dit alles komt de kwaliteit van het eindproduct ten goede. Het Duitse bedrijf staat bekend om zijn koffies van hoge kwaliteit.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarket.