
Imping Ethiopische Sidamo 250g
€8,69
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,24
|
€34,76 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
3 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Tamelijk sterk
2 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Kleine
De smaak
Fruitig, Chocolade
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
Filterkoffie
French Press
Prijzen en onderscheidingen

Korte beschrijving

- Single-origin Arabica koffie
- Sterke koffie met een lage zuurgraad en tonen van bessen, chocolade en citrus
- De bonen komen uit Ethiopië, de bakermat van de koffie
- thiopië, de bak ermat van de koffieKan worden
- bereid in een French Press, filtermachine, handfilter of mokka pot
- Imping is opgericht in 1875 en brandt alleen de beste hooglandkoffie
Product beschrijving
Deze Imping variëteit komt uit de bakermat van de koffie. De voortreffelijke bonen van de variëteit Typica komen allemaal uit hetzelfde teeltgebied in Ethiopië en daarom kunnen ze het label "Single Origin" dragen. Single Origin koffie is een exclusief product met hoge kwaliteitsnormen. Alleen de beste bonen van één oogst worden geselecteerd. Deze Arabica's van hoge kwaliteit groeien op hoogtes tussen 1600 en 1800 meter. De sterke koffie is zonder bittere smaak en aromatisch, met tonen van bessen, chocolade en citrusvruchten. Imping brandt alle koffies met een zacht trommelbrandproces om de best mogelijke smaak te bereiken. Dit omvat een lange brandtijd van 12 tot 20 minuten bij lage temperaturen. De Ethiopische Sidamo wordt gebrand op een gemiddelde temperatuur. Hierdoor komt de aromatische rijkdom goed tot zijn recht en kunnen de fruitige smaken zich ontvouwen. Bereiding wordt aanbevolen in een French Press, met een handfilter, met een filtermachine of in een mokkapot. Imping is opgericht in 1875 en staat vandaag de dag voor kwaliteitskoffie voor thuis. Imping betrekt alleen de beste groene koffiesoorten uit de beste teeltgebieden en oogsten van hooglanden.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarket.