Imping Costa Rica Tarazzu 250g
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
Tamelijk sterk
Medium
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- 100% Arabica
- Uitgebalanceerde koffiebranderij met een sterke smaak, aangename zuurgraad en tonen van karamel en chocolade
- Single Origin met geselecteerde Caturra bonen uit Costa Rica
- Wij adviseren de bereiding in een French Press, handfilter, mokkapot of filtermachine
- Het bedrijf uit Bocholt heeft altijd de voorkeur gegeven aan zacht roosteren met trommels voor de fijnste koffiecreaties
Product beschrijving
De Imping Costa Rica Tarazzu is een Arabica creatie met een sterke smaak en aangename zuurgraad. De uitgebalanceerde koffiebrand wordt afgerond met tonen van karamel en een vleugje chocolade. Als Single Origin komen de geselecteerde Caturra bonen uit een van Costa Rica's meest traditionele regio's - het Tarrazú gebied. De bonen worden daar geteeld en gewassen op een hoogte van 1200 tot 1900 meter. Onder de zon van de "rijke kust" kunnen ze genoeg smaak opnemen voor het daaropvolgende brandproces. Hier worden de kleine bonen tussen 12 en 20 minuten verhit op een aangename 180 tot 210 graden Celsius. Zo kunnen ze hun beste smaak ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat de volle smaak van Imping Costa Rica Tarrazu ook thuis vrijkomt, raden we aan om het te bereiden in een French Press, handfilter, mokkapot of filtermachine. De branderij van Imping, opgericht in 1875 als familiebedrijf, heeft altijd de voorkeur gegeven aan roosteren met zachte trommels voor de fijnste koffiecreaties.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.