de koffiemann project koffie Brazilië 250g
€8,49
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,24
|
€33,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
3 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium
1 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Mild
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Nootachtig
verscheidenheid
Arabica
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Cold Brew
Filterkoffie
French Press
Korte beschrijving
- Braziliaanse single origin specialiteitskoffie gemaakt van 100% Arabica
- De hoogwaardige bonen zijn afkomstig van kleine boeren uit de Cerrado Mineiro regio
- De smaken zijn zoet en licht nootachtig, met een delicaat citroenzuurtje en een zachte, fluweelachtige body
- Ideaal voor bereiding met een handfilter, French Press, Carlsbad pot of een volautomatische machine
- De koffiemann werkt graag direct met kleine boeren en staat voor de beste kwaliteit
Product beschrijving
Een zonsondergang over de uitgestrekte velden van Brazilië, het aroma van vers gebrande koffiebonen in de lucht - dit zijn de beelden die in je opkomen bij het proeven van de Braziliaanse projectkoffie van De Koffiemann. Elk kopje geeft inzicht in de passie en toewijding waarmee deze unieke koffie wordt geproduceerd. De 100% Arabica koffie biedt een pure koffiesmaak en is afkomstig uit het westelijke deel van de staat Minas Gerais, om precies te zijn uit de Cerrado Mineiro regio. Hier hebben koffieboeren hun krachten gebundeld om koffie van de hoogste kwaliteit te produceren, die bekend staat om zijn hoge teeltnormen en fijne kopprofiel. De koffie groeit op hoogtes van 1.120 tot 1.200 meter op zandgronden die weinig voedingsstoffen bevatten en wordt met de hand geoogst.
De oogsttijd is tussen augustus en september. Het smaakprofiel van de Single Origin koffie is zoet en licht nootachtig, met een delicaat citroenzuurtje en een zachte, fluweelachtige body. Deze onmiskenbare smaak wordt bereikt door een zacht en lang brandproces, waarbij de brandtijd 12 tot 15 minuten is bij lage temperaturen. Dit aloude proces zorgt ervoor dat de nuances van de smaak optimaal worden geaccentueerd. De koffiemann vertrouwt al meer dan 40 jaar op dit type langdurige branding. De Braziliaanse projectkoffie is ideaal voor bereiding met een handfilter, een French Press, een Karlsbad pot of een volautomatische machine. De focus ligt op kwaliteit en duurzaamheid: elke zak koffie is gelabeld met een nummer (tag certificaat) dat de exacte herkomst van de koffie bevestigt. Al meer dan 30 jaar staan opleiding en respect voor het milieu centraal in deze gemeenschap van koffieboeren om een constant hoge kwaliteit te garanderen. Dit past perfect bij de visie van De Koffiemann.
De oogsttijd is tussen augustus en september. Het smaakprofiel van de Single Origin koffie is zoet en licht nootachtig, met een delicaat citroenzuurtje en een zachte, fluweelachtige body. Deze onmiskenbare smaak wordt bereikt door een zacht en lang brandproces, waarbij de brandtijd 12 tot 15 minuten is bij lage temperaturen. Dit aloude proces zorgt ervoor dat de nuances van de smaak optimaal worden geaccentueerd. De koffiemann vertrouwt al meer dan 40 jaar op dit type langdurige branding. De Braziliaanse projectkoffie is ideaal voor bereiding met een handfilter, een French Press, een Karlsbad pot of een volautomatische machine. De focus ligt op kwaliteit en duurzaamheid: elke zak koffie is gelabeld met een nummer (tag certificaat) dat de exacte herkomst van de koffie bevestigt. Al meer dan 30 jaar staan opleiding en respect voor het milieu centraal in deze gemeenschap van koffieboeren om een constant hoge kwaliteit te garanderen. Dit past perfect bij de visie van De Koffiemann.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.