caffè baresi Espresso Cerrado
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
Tamelijk sterk
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Korte beschrijving
- Single Origin gemaakt van de beste Arabica bonen (100%)
- Donkere espresso branding met een sterke smaak en fruitige, chocoladeachtige tonen van chocolade, sinaasappel, koekjes en pinda's
- Exquisite bonen van de Yellow Icatu variëteit uit Brazilië
- t Yellow Icatu variëteit uit Brazilië
- Wij raden aan ze te bereiden als caffè crème en espresso - in een percolator, piston of espresso voor koffiezetapparaat
- Zorgvuldig en gelijkmatig geroosterd in een trommel bij caffè baresi .
Product beschrijving
[
Exquise bonen uit de savanne in Brazilië
[cLineBreak
]Met caffè baresi Espresso Cerrado gaat alleen het beste in de zak, want de Single Origin bestaat uit 100% uitstekende Arabica bonen, allemaal uit dezelfde regio. Dit is de enige manier om de creatie zijn zeer speciale smaak te geven, die je uitnodigt om keer op keer op ontdekkingsreis te gaan terwijl je van je koffie geniet. Deze reis begint in het land van herkomst van de uitstekende bonen, om precies te zijn in de Cerrado regio van Brazilië. De regio beslaat een gebied zo groot als Mexico en is het grootste koffieteeltgebied ter wereld. Ongeveer 30% (waarvan ongeveer 74% Arabica) van de wereldwijd geteelde koffie komt hier vandaan. De grootste savanne van Zuid-Amerika beslaat meer dan 20 procent van Brazilië en omvat bossen, moerassen, graslanden en een enorm (sub-)tropisch ecosysteem. Dankzij het homogene klimaat, dat het hele jaar door tussen de 20 en 26 °C ligt, is de koffiekwaliteit constant - wat cruciaal is voor de productie van een Single Origin. Het regenseizoen van oktober tot april wordt afgewisseld met het droge seizoen gedurende de rest van het jaar. De Cerrado regio is ook een van de belangrijkste waterbronnen in Zuid-Amerika. Op een hoogte van 900 tot 1.100 meter zorgen de ervaren boeren niet alleen voor een perfecte teelt, maar verwerken ze de bonen ook volgens de natural of pulped natural methode. Bij dit proces wordt de koffie gedroogd met de vrucht direct op de boon. Dit maakt de koffie uiteindelijk bijzonder zoet en fruitig, vaak in combinatie met een romige body. Bovendien worden alleen bonen van de variëteit Yellow Icatu gebruikt in het creatieproces, die uitstekend werken met deze methode. Dit komt omdat ze al een fruitig karakter hebben, dat door de natuurlijke verwerkingsmethode volledig wordt benadrukt.
Z
e geven de smaak ook een heel speciaal profiel.
Diep
karakter met weinig zuur
[cLineBreak
]De uitgelezen bonen voor caffè baresi Espresso Cerrado worden omgezet in een eersteklas koffie
die
steeds nieuwe smaken onthult. De doorslaggevende factor hier is de verfijning in de French Roast fase, die niet uit het land van plezier komt. Deze manier van branden kenmerkt een donkere koffie die al sinds het eind van de 19e eeuw populair is in Europa. De connectie met Frankrijk klonk destijds nobel voor koffieliefhebbers in de VS en werd daarom geprefereerd door koffiehuizen daar. Tegenwoordig staat de naam voor een zeer donkere branding, waarbij de bonen zo lang mogelijk worden gebrand om bijna zwarte en glanzende koffiebonen te creëren. Donkerder kan bijna niet. Voor het branden wordt het zachte trommelbrandproces gebruikt, dat de volledige verscheidenheid aan smaken uit de bonen haalt bij lage temperaturen en gedurende een lange brandtijd. Het diepe karakter van de Single Origin, die nauwelijks zuren heeft, komt al bij de eerste slok naar voren. Terwijl het mondgevoel fluweelzacht en knus is, verspreiden subtiele chocoladeachtige en fruitige tonen zich over het gehemelte. Deze doen denken aan sinaasappel en gaan wonderwel samen met de subtiele hints van zoete koekjes en smaakvolle pinda's. Over het geheel genomen is de body zeer evenwichtig en uitgebalanceerd, waardoor de genietreis als een zachte glijding over kalm water verloopt. Om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen, is bereiding in een piston, volautomaat of percolator ideaal. Alleen dan onthult caffè baresi Espresso Cerrado zijn volle smaak, die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. En bij een perfecte espresso hoort natuurlijk ook een stabiele crema. Dit is de enige manier om de authentieke Italiaanse ervaring compleet te maken. Als je iets meer wilt, serveer je een kopje espresso of caffè crème met een heerlijk koekje, dat nog een extra smaaklaag toevoegt aan het karakter van de creatie.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.