caffè baresi Espresso Biologico
Nummer
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
Intensief
Zeer weinig
Ons bereidingsadvies
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Premium espresso in biologische kwaliteit van caffè baresi
- De intense espresso heeft een lage zuurgraad en smaakt naar chocolade, rietsuiker en cacao
- De biologische bonen komen uit Mexico, Colombia en India, Colombia en India
De
- pistonmachine, volautomaat of mokkapot zijn geschikt voor de bereiding
- Zacht, langzaam en gelijkmatig gebrand in een trommelbrandproces - typisch voor de hoogwaardige koffies van caffè baresi
Product beschrijving
[cLineBreak
]Biologische melange van uitstekende teelt
[cLineBreak
]Om een constant hoge koffiekwaliteit te garanderen,
bestaat
caffè baresi Espresso Biologico uit verschillende partijen uitstekende Arabica en Robusta bonen, die speciaal voor deze melange worden samengebracht. De blend bestaat voor 70% uit voortreffelijke Arabica bonen, die de ideale omstandigheden vinden in Colombia, de op één na grootste koffieproducent ter wereld. Dit komt omdat de ervaren lokale plantage-eigenaren weten wat belangrijk is bij het verbouwen van gewassen Arabica koffie - het land in het noorden van Zuid-Amerika exporteert immers elk jaar ongeveer 12,5 miljoen zakken, terwijl er in eigen land 2 miljoen worden geconsumeerd. Bovendien lopen er hoge bergketens door de beste koffieregio's in Colombia, waardoor de bonen perfect kunnen rijpen op hoogtes tot 1300 meter. Ten noorden van de evenaar rijpt het andere bonengedeelte van de heerlijke biologische blend: Mexico staat bekend als pionier op het gebied van biologische koffieteelt. Het merendeel van de bonenvariëteiten bestaat uit aromatische Arabica bonen, die groeien op een hoogte van 400 tot 900 meter. De belangrijkste koffieregio is Chiapas in het zuidoosten van het land, aan de grens met Guatemala. Tot 40% van de hele koffieproductie van Mexico komt hier vandaan. Mexicaanse boeren zijn er vooral op gebrand om chemicaliën te vermijden en zich te richten op biologische teelt. India is de 5e grootste Arabica producent ter wereld, maar zit al meer dan 150 jaar in de koffiebusiness. Er is meer dan één reden voor de uitzonderlijke kwaliteit van de bonen: India 's tropische klimaat, hoge ligging, zonnige hellingen, overvloedige regenval en humusrijke grond bieden ideale omstandigheden voor de teelt. India is ook een van de weinige landen waar zowel Arabica koffie als Robusta koffie groeit - die, in tegenstelling tot Arabica, ook goed gedijt bij hete en vochtige temperaturen en op lagere hoogtes.
Echte Italiaanse flair van bereiding tot genot
[cLineBreak
]Alleen het juiste brandproces verandert de exquise bonen in een eersteklas koffietraktatie die keer op keer nieuwe smaken onthult. Om dit te bereiken wordt de melange verfijnd met de Italian Roast branding, die een eerbetoon is aan de Italiaanse koffiecultuur. Koffie wordt daar namelijk vaak donker gedronken, waardoor hij ideaal is voor een caffè crème of een klassieke espresso. Het zachte trommelbrandproces wordt gebruikt voor alle caffè baresi koffies, waarbij lage temperaturen en een lange brandtijd worden gebruikt om de volle verscheidenheid aan smaken uit de bonen te halen. Hierdoor onthult de blend zijn volle smaak met heel weinig zuur bij de eerste slok. Hierdoor valt de volle smaak van de diepbruine koffiedroom des te meer op. De ervaren smaakpapillen zullen de verschillende chocoladetonen meteen herkennen, of pas bij de tweede slok. Met een beetje zoetigheid openbaart de creatie zich als een omhulsel voor fijne nuances van ruwe suiker, zoete cacao en intense pure chocolade. Idealiter wordt de melange bereid in een piston, volautomaat of percolator. Dit komt omdat caffè baresi Espresso Biologico het liefst bijzonder donker is en pas dan zijn intense kant onthult, die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. En natuurlijk is een stabiele crema essentieel voor een perfecte espresso. Dit is de enige manier om de authentieke Italiaanse ervaring compleet te maken. Het genot wordt afgerond met wat Italiaans gebak dat bij de espresso wordt geserveerd. In Italië wordt meestal een stuk cantuccini naast het kopje gezet. De amandelkoekjes komen oorspronkelijk uit Florence en werden al in 1858 gemaakt. Met zijn knapperige smaak en fijne amandeltoetsen is het de ideale begeleiding bij de koffie en perfect om een extra smaaklaagje toe te voegen aan caffè baresi Espresso Biologico.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.