Barbera Blue Baron Java 100% Robusta 250g
€12,99
Inclusief BTW. excl. verzendkosten
€0,36
|
€51,96 / 1kg
Nummer
Dit artikel komt in aanmerking voor gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €39,00.
4 /5
mate van roosteren
Light roast (licht Cinnamon Roast):
Uitgesproken fruitige smaken en complexe zuren domineren met een laag bitterheidsniveau.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Medium roast (American of City Roast): Iets zoeter en minder zuur dan light roasts, met een evenwichtige smaak en volle body.
Dark roast (French-/Italian): Chocoladezoete body met uitgesproken geroosterde smaken en bitterheid met een lage zuurgraad.
Donker
4 /4
intensiteit
De individuele smaken van de gebruikte bonen bepalen de intensiteit van een variëteit, die licht en delicaat (1) of bijzonder intens en sterk (4) kan smaken.
Intensief
1 /4
zuur
Koffiebonen bevatten, net als veel ander voedsel, zuren. De zuurgraad hangt af van verschillende factoren, zoals het soort boon, de hoogte van de teelt, de herkomst en vooral het brandproces.
Zeer weinig
De smaak
Fruitig, Nootachtig, Röstig, Chocolade
verscheidenheid
Robusta
natuur
Hele boon
Ons bereidingsadvies
Percolator
Filterkoffie
pistonmachine
Prijzen en onderscheidingen
Korte beschrijving
- Alleen verkrijgbaar in Duitse online winkels op roastmarket
- 100% beste Robusta bonen uit Java, Indonesië
- Geteeld op 600-800m hoogte
- Handgeplukt tussen juni en september met aansluitend droging in de zon
- Belangrijkste smaak: Chocolade/geroosterd brood; secundaire smaak: gedroogd fruit
- Aanbevolen bereiding met een pistonmachine of percolator - ook geschikt als filterkoffie
Product beschrijving
De Blue Baron Java van de traditionele branderij Barbera uit Napels is een heerlijk aromatische espresso van 100% Robusta bonen. De Robusta's van hoge kwaliteit worden verbouwd op Java, een van de belangrijkste eilanden van Indonesië, op een hoogte van 600-800 meter, met de hand geplukt tussen juni en september en vervolgens gedroogd in de zon. Eenmaal aangekomen in Italië ondergaan ze een 16-18 uur durende fermentatie en een zachte lange fermentatie van 12 minuten bij een donkere kamertemperatuur. Dit verlaagt de zuurgraad aanzienlijk en geeft de espresso een uitstekend, intens aroma met een hoofdsmaak van chocolade en geroosterd brood en een vleugje gedroogd fruit. Om de individuele smaak van de klassieke Italiaanse Blue Baron espresso tot zijn recht te laten komen, raden we aan om hem te bereiden met een percolator of een portafiltermachine; hij is echter net zo geschikt als filterkoffie.
beoordelingen
De beoordelingen zijn gecontroleerd op authenticiteit met behulp van het label 'Geverifieerde koper'. Onderzoeksprocedure: De beoordeelde producten worden vergeleken met de door de klanten bestelde producten. Klik op hier voor meer informatie over het beoordelingsproces en beoordelingen op de roastmarkt.